Social

#Nelu Tataru #coronavirus #vaccinare

Nelu Tataru ne da vesti bune! Vaccinurile vor fi disponibile pentru intreaga populatie

 

 

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta astazi, 28 noiembrie, ca Romania va achizitiona vaccinuri impotriva noului coronavirus, pentru toata populatia.

Nelu Tataru a precizat ca Romania va primi 4,6% din cota lunara de vaccinuri impotriva coronavirusului. Acesta a mai precizat ca vom avea o imunitate in momentul n care 60-70% din populatie va fi vaccinata.

"La nivelul Comunitatii Europene, noi reprezentam 4,6% din fiecare livrare care se va face lunar. Odata cu obtinerea acestor avize de la Agentia Europeana a Medicamentului, se poate face livrarea catre statele membre (...) Nimeni nu stie sigur cand vor veni aceste transe. Tine de autorizatia pe care o vor obtine aceste firme. (...) Noi vom achizitiona vaccinuri pentru intreaga populatie. Se spune ca avem o imunizare atunci cand avem 60-70% din populatie vaccinata", a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

Nelu Tatarul a mai precizat ca exista sase companii care au semnat contractul de livrare al vaccinului cu UE. 

"Printre aceste sase avem trei firme care lucreaza pe ARN mesager, doua firme care lucreaza pe virus atenuat si o firma care lucreaza pe proteine. Toate cele sase firme au un grafic de livrare, sunt in faza de autorizare a vaccinului. In SUA sunt primele autorizari pentru firmele care vin de acolo, Agentia Europeana a Medicamentului urmand ca la inceputul lunii viitoare sa evalueze si sa dea aceste avize. Fiecare dintre aceste firme au un grafic de livrare", a precizat ministrul Sanatatii in conferinta de presa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea