Social

#numar de cazuri noi de coronavirus #cazuri noi #Nelu Tataru #coronavirus

Nelu Tataru: este posibila o dublare sau chiar triplare a numarului de cazuri noi

Nelu Tataru a declarat ca exista posibilitatea ca numarul de cazuri noi, raportate zilnic sa se dubleze, sau chiar sa se tripleze.

 

"Suntem intr-un moment in care gestionam aceasta crestere oarecum prognozata de catre noi, suntem intr-o perioada in care recomandam in continuare respectarea regulilor de distantare sociala, de igiena, precum portul mastii in spatii inchise, la locul de munca sau in mijloacele de transport in comun.

In masura in care aceste reguli sunt respectate, atat eu cat si colegii mei putem gestiona aceste cresteri care sunt niste cresteri progresive, nu sunt niste cresteri exponentiale si putem gestiona acele cazuri care se gasesc in acest moment in terapie intensiva.

Noi am plecat pe o panta descendenta in care aveam o transmitere de 0,6 - 0,7 si am ajuns la o transmitere de 1,2 - 1,4. Suntem intr-un moment in care gestionam, dar transmiterea comunitara exista in acest moment, devine accentuata si ne apropiem de un moment in care o sa vedem ca avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.

Acela va fi momentul in care vom avea o problema. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca sa nu ajungem acolo sunt regulile de igiena, de distantare care trebuie pastrate.”, a declarat Nelu Tataru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea