Social

#transmitere comunitara #Nelu Tataru

Nelu Tataru, dupa recordul de infectii de astazi: “avem o transmitere comunitara accentuata”

Dupa recordul de cazuri noi de astazi, de peste 8.000 de cazuri noi, Ministrul Sanatatii - Nelu Tataru a declarat, ca exista o transmitere comunitara accentuata. Acesta a mai precizat ca exista si trei judete cu indice de infectare de peste 5 la mia de locuitori.

 “In masura in care le vedem printr-o transmitere comunitara accentuata. Avem 25 de judete cu peste 100 de cazuri pe zi, avem 11 judete care au indice peste 3,trei judete care au indice peste 5. Ganditi-va ce activitate se desfasoara in acele judete si atunci o sa puteti observa care este cauza transmiterii.

Avem focare desfasurate in unitatile sanitare, avem focare in institutii pentru persoanele varstnice, pentru bolile neuropsihice sau pentru copii. Avem focare in acele activitati economice, iar in acelasi timp avem si transmitere. Transmiterea din evaluarile noastre se face din evenimente private, din transport in comun, din transport navetist inter si intra judetean si in general cele care duc la momentul infectarii sunt cele pe care vi le-am prezentat. HoReCa, prin evenimente private, erau cele care duceau la o transmitere accentuata. Respectarea unor conditii pe care noi le-am dat la fiecare din activitatile revenite sau relaxate au fost cele ar fi trebuit sa dea un numar mic de cazuri. In majoritate, lucratorii HoReCa au respectat, dar au avut si cazuri”, a spus Nelu Tataru dupa recordul de noi cazuri inregistrat miercuri, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea