Social

#testre coronavirus #incepere testare nationala #testare nationala #Nelu Tataru

Nelu Tataru despre testarea nationala care va incepe de la 1 iunie!

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii, a declarat ca dupa data de 1 iunie va incepe la nivel national o testare impotriva coronavirusului. Aceasta are rolul de a arata care este procentajul persoanelor din Romania care s-au imunizat si au anticorpi pentru noul coronavirus.

 

Despre inceperea testarii, Nelu Tataru sustine ca va demara: “Dupa 1 iunie la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare. Avem opt regiuni de dezvoltare. La nivelul fiecarui judet, la nivelul fiecarei grupe de varsta se iau esantioane si se testeaza. Este un studiu de seroprevalenta. Se fac teste imunologice si vom vedea din fiecare grupa de varsta cam care este procentajul in care persoanele din Romania s-au imunizat si prezinta anticorpi. In momentul in care avem aceasta evaluare, putem spune cam ce procent din populatia Romaniei s-a imunizat si putem previziona si o evolutie ulterioara a acestei pandemii, daca vom avea spre toamna o curba sau vom avea o crestere usoara, lenta si o trecere de tip epidemic ca o gripa sezoniera”, a explicat Tataru la un post de televiziune.

“Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica si Centrul Nationala de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, ca in orice pandemie, fac acest studiu de seroprevalenta. Facem un studiu care se face la trei luni, la sase luni, la noua luni, in care facem evaluarea populatiei Romaniei, evaluarea unei tari la trecerea printr-o pandemie. Este un studiu pe care ni-l asumam”, a mai spus Nelu Tataru, pentru stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea