Social

#Nelu Tataru #stare de urgenta

Nelu Tataru, despre revenirea la starea de urgenta

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a  declarat la un post tv ca numarul de cazuri este in continua crestere. Mai mult, acesta nu exclude revenirea la starea de urgenta.

 

“​Suntem pe a doua panta ascendenta, suntem pe a doua cocoasa. Acum trei saptamani, trei saptamani jumatate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitara de 1,4. Avem un numar crescut de cazuri, ramane sa le putem gestiona”, a declarat Nelu Tataru, la un post TV.

Mai mult, ministrul Sanatatii sustine ca nu este exclusa revenirea la starea de urgenta, insa o decizie in acest sens se poate lua doar in urma unei analize amanuntite si a recomandarilor Institutului National de Sanatate Publica.

"Daca ne uitam, 31 de decese in ultimele 24 de ore, 35 cel mai mare numar se inregistra pe 8 mai. Urmarim, evaluam, nu avem o suprasolicitare in terapie intensiva chiar daca avem 237 de cazuri in terapiile intensive. Cresterea acestui numar ne arata si gravitatea cazurilor noi. Avem 397 de cazuri in ultimele 24 de ore, din 11.800 de teste efectuate, ramanem pe aceeasi crestere accentuata intr-un context de transmitere comunitara accentuata.

Noi analizam fiecare localitate, nu doar Bucurestiul, fiecare caz in parte, si in mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensiva, precum si cele care aglomeraza in acest moment unitatile de primiri urgente. Suntem in momentul in care anchetele epidemiologice isi fac treaba, evaluam fiecare focar constituit, in acest moment nu avem focare care sa necesite izolare sau un alt grad al starii de alerta”, a mai spus Nelu Tataru, citat de realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea