Social

Negoita, locomotiva electorala pentru Blaga

PD-L a pregatit pentru secretarul sau general o strategie prin care acesta sa beneficieze de imaginea buna pe care o are primarul sectorului 3.

Democrat-liberalii vor prezenta astazi oferta electorala si echipa cu care doresc sa castige Bucurestiul. Vasile Blaga, candidatul partidului pentru primarie, va fi lansat in batalia electorala impreuna cu cei sase coechipieri ai sai, candidatii pentru cele sase primarii de sector. PD-L il prezinta pe Blaga, in parcul Titan, la iarba verde. „Un titan la parcul Titan", dupa cum a comentat ieri senatorul PD-L Radu Berceanu.

Vasile Blaga, secretarul general al PD-L si fost ministru de interne, este de astazi, oficial, candidatul partidului pentru Primaria Capitalei. Blaga, considerat unul dintre durii partidului, a obtinut nominalizarea fara o competitie interna .

Biroul Permanent si strategii PD-L l-au ales datorita profilului sau politic, preferandu-l unei candidaturi administrative. Desemnarea sa nu a fost o surpriza, devenind o chestiune de timp, dupa ce Adriean Videanu si Liviu Negoita au anuntat ca nu vor sa candideze la Bucuresti.

De altfel, Emil Boc, liderul PD-L, l-a deconspirat inca de ieri pe Vasile Blaga, desi partidul ar fi vrut sa mentina secretul pana astazi. Vasile Blaga este socotit un bun organizator si s-a impus politic o data in plus, dupa mandatul de la Inter­ne, pe durata negocierilor de fuziune PD - PLD, cand a negociat la maximum avantajele si posturile PD. Partidul a organizat o lansare in stil american pentru Blaga. Echipa celor 7 primari PD-L condusa de Blaga va fi lansata astazi intr-un miting electoral in aer liber, in parcul Titanii , din Sectorul 3 al Bucurestiului.
„Un titan la Parcul Titan", a incercat ieri o explicatie pentru scenografia lansarii senatorul PD-L Radu Berceanu. Democrat-liberalii nu au precizat daca la aceasta lansare l-au invitat si pe fostul presedinte al partidului si primar general al Capitalei, Traian Basescu. Vasile Blaga ramane coordonatorul campaniei electorale nationale a PD-L, urmand sa fie ajutat de Liviu Negoita si de Adriean Videanu.

Prigoana, sarit din schema

Exista si un dezamagit in toata saga electorala pentru desemnarea echipei electorale a PD-L: Silviu Prigoana. Omul de afaceri, despre care s-a speculat ca ar putea candida pentru PD-L la sectorul 5 si care avea planuri mari de reorganizare din temelii a Capitalei, era ieri nedumerit.

El a declarat ca nu a primit o oferta de la niciun partid si nu a fost sunat de nimeni, desi a figurat in sondajele de opinie. „Nimeni nu comunica nimic", spunea el, asteptand ca poate azi, in ultimul moment, sa il sune cineva.

Langa Vasile Blaga se vor afla astazi cei sase candidati pentru primariile de sector. Viceprimarul Capitalei Razvan Murgeanu este candidatul pentru Primaria Sectorului 1, post pentru care sondajele de opinie il coteaza printre favoriti. La Sectorul 2, candideaza pentru primarie actualul viceprimar Dan Cezar Ionescu .

Liviu Negoita nu s-a razgandit si va candida pentru un al doilea mandat la Primaria Sectorului 3 , iar la Primaria Sectorului 4 va candida actualul viceprimar Radu Silaghi. Democrat-liberalii au decis si la Sectorul 5. Candidatul va fi europarlamentarul Sebastian Bodu. Cristian Poteras, primarul de la sectorul 6, se va lupta pentru un nou mandat.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea