Social

#negocieri esuate #guvern #sindicate #salariul minim

Negocierile Guvern-sindicate au esuat. Salariul minim in 2011 ramane incert

Negocierile dintre sindicate, patronate si Guvern, desfasurate ieri la Ministerul Muncii, pe marginea salariului minim in 2011, au esuat.

Patronatele au  acceptat ca salariul minim sa depaseasca 700 de lei doar daca scade cota unica. "Solicitam scaderea cotei unice de la 16% la cat s-o putea in urma cresterilor veniturilor. (...) Suntem de acord cu majorarea salariului minim, dar cu conditia sa-l desprindem de orice grila de salarizare ", a declarat Dan Matei Agathon (foto), reprezentatul Confederatiei Patronale din Industrie.

Ovidiu Jurca , Vicepresedintele Blocului National Sindical, a declarat ca sindicatele  vor in continuare salariu minim de 750 de lei, insa ministrii prezenti la negocieri “au excelat prin tacere”.

“Ne-au lasat sa vorbim iar intre noi, sindicatele si patronatele, insa nu s-a venit cu nicio propunere din partea ministrului Muncii, reprezentand dorinta Executivului. Nu stim ce vor trece ei in Legea salarizarii unitare pe 2011, nu stim ce salariu minim vor. Ne-au chemat din nou degeaba", a declarat, la finalul discutiilor Ovidiu Jurca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea