Social

#boc #salarii #pensii #scadere

Ne scad salariile dar vom avea autostrazi

Dupa ce presedintele Traian Basescu a venit cu vestile proaste pentru bugetari si pensionari, premierul Emil Boc a gandit si un inventar pozitiv a ceea ce ar putea urma.

Astfel, Boc a vorbit ieri in Guvern despre programul de austeritate impus cu acordul FMI, anuntand insa ca destinatia fondurilor vor ajuta la continuarea lucrarilor la autostrazi, la restructurarea a 500 de km de drumuri si la construirea a 4000 de case ANL.

De asemenea, Boc a mai precizat ca decizia de a taia din salarii si pensii, a fost singura solutie viabila, avand in vedere faptul ca guvernele anterioare au facut cheltuieli nesabuite, ca este criza mondiala si recesiune in Grecia.

„Productivitatea a avut evolutie in jos, salariile si pensiile, in sus", a declarat Boc, citat de Realitatea.net, adaugand ca in 2009 a fost mentinut deficitul prin plafonarea cheltuielilor.

Prin scaderea salariilor si pensilor, s-a ales raul cel mai mic, a mai spus Boc, precizand ca reducerile cu 25% a salariilor bugetariilor si cu 15% a pensiilor, vor duce si la recalcularea pensiilor speciale.

Copiii si persoanele cu handicap nu vor avea de suferit

Tot ieri in Guvern, premierul a mai anuntat ca alocatia copiilor precum si indemnizatia pentru persoanele cu handicap nu vor fi afectate de aceste masuri. In plus, nici un salariu nu va scadea sub 600 de lei, iar datoriile catre firme vor fi platite si vor exista facilitati pentru societatiile care angajeaza someri.

"Vom avea un program de investitii in economia rurala de un miliard de euro, drumuri si infrastructura in mediul rural, incepand cu 1 iunie, vom finaliza anul acesta 4.000 de locuinte ANL , vom putea finaliza 100 de km, atat putem face anul acesta, de autostrada, ne vom permite sa avem fonduri de a finaliza centura ocolitoare in Sibiu, Oradea, Lugoj, Iasi, Cluj- Napoca, sa terminam reabilitarea a 400 de km de drumuri nationale, vom continua lucrarile la autostrada Tranilvania", a declarat Boc, citat de Realitatea.net.

In plus, programele „Rabla”, „Prima casa” si „ Primul siloz ” vor continua, iar firmele care vor angaja someri nu vor fi nevoite sa plateasca contributiile de asigurari sociale pentru primele 6 luni.

"Daca am fi ales majorarea taxelor, ar fi  dus la o crestere a inflatiei si am fi avut o inrautatire a nivelului de trai", a mai argumentat Boc decizia Guvernului de a scadea salariile si pensiile.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea