Social

#teste inteligenta #studiu inteligenta # cat de destept esti

Ne prostim pe zi ce trece! Coeficientul de inteligenta a scazut dramatic in ultimii ani

Inteligenta umana si-a atins limitele si acum a intrat in declin. Cel putin aceasta este concluzia unor teste IQ efectuate recent in intreaga lume si care arata ca nivelul de inteligenta a scazut mult in ultimul deceniu.

De vina, sustin cercetatorii, este si faptul ca evolutia tehnologiei si gadgeturile tind sa ne inlocuiasca nivelul de inteligenta, scrie dailymail.co.uk.

James Flynn, de la Universitatea din Otago, crede ca solutia este o educatie mai bine pusa la punct, dar ca aceasta problema este temporara.

Alti oameni de stiinta sunt insa mult mai pesimisti. Ei cred ca este vorba despre un declin intelectual genetic. Se pare ca tot mai multe persoane isi ating limita maxima de inteligenta, dar in acelasi timp aceasta limita scade tot mai mult.

Printre cauzele diminuarii coeficientului de inteligenta se numara si faptul ca oamenii educati aleg sa aiba tot mai putini copii, astfel ca noile generatii sunt formate mai mult din oameni cu o educatie mai scazuta.

Potrivit lui Richard Lynn, psiholog la Universitatea din Ulster, nivelul general al coeficientului de inteligenta a scazut cu un punct in perioada 1950-2000. Daca tendinta se mentine, oamenii vor mai pierde un punct pana in anul 2050.

Foto: theunintelligencer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea