Social

Ne paste o epidemie de gripa?

Romania incepe sa fie cuprinsa de gripa. Inca 18 cazuri de virus gripal AH1N1 au fost confirmate aseara de Institutul National Cantacuzino , cele mai multe cazuri fiind inregistrate in Bucuresti.

Inca opt cazuri de gripa au fost confirmate in Capitala, patru in Iasi, doua in Buzau, unul in Brasov si in Sibiu si doua in Constanta, la nivel national numarul bolnavilor de gripa ajungand la 34. Ministerul Sanatatii a precizat ca pana acum au fost izolate trei virusuri gripale - doua in Iasi si unul in Bucuresti. Cele trei tulpini sunt inrudite cu tulpina Solomon Islands (H1N1), care este continuta in vaccinul gripal folosit in prezent in Romania. Aparitia gripei in Romania era previzibila, avand in vedere ca in Europa, si mai ales in tarile vecine tarii noastre, precum Ungaria si Bulgaria, au aparut epidemii extinse de gripa. Medicii recomanda in continuare efectuarea vaccinarii antigripale, mai ales la categoriile considerate cu risc crescut de imbolnavire . Ca urmare, pacientii cu boli cronice si persoanele de peste 65 de ani trebuie sa se prezinte la medicii de familie, pentru a se vaccina impotriva gripei, potrivit regulilor stabilite prin programul de vaccinare . Ministerul Sanatatii Publice precizeaza ca una dintre cele mai importante masuri de protectie impotriva imbolnavirii este cateva masuri de protectie importante, in scopul prevenirii imbolnavirilor prin gripa si trasmiterii acesteia este vaccinarea. In plus, este recomandat sa se fie evitate aglomerarile si contactul cu persoanele bolnave. De asemenea, este bine ca romanii sa se spele mai des pe maini, mai ales dupa suflarea nasului si venirea in contact cu persoane bolnave. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea