Social

#iarna #romania #spania

Ne asteapta o iarna blanda, spun meteorologii

Iarna nu va fi deosebit de grea, va fi chiar blanda pentru standardele Romaniei, spun meteorologii.

In primele saptamani ale lui noiembrie s-au inregistrat temperaturi mai mari cu 10 - 12 grade decat cele normale, dar frigul se va instala in curand in Romania.

Vremea va intra pe fagasul normal incepand cu 21 noiembrie, a explicat Ion Sandu , presedintele ANM.

"De la sfarsitul acestei saptamani vremea va intra in proces de racire, urmand sa cada si precipitatii in jumatatea de vest a tarii. De atunci vom incepe sa ne apropiem de valori maxime de 12 - 15 grade Celsius, care sunt de altfel si normalele perioadei. Deocamdata, ziua de astazi (miercuri) pare a fi cea mai calda zi a lunii, in sud si sud-vest. Dar de abia spre seara vom sti exact daca chiar a fost cea mai calda", a declarat meteorologul Florina Georgescu pentru Gandul.

Temperaturile ridicate in ultima vreme au fost influentate de circulatia maselor de aer. Aerul cald din Romania vine din Spania, unde s-a format un ciclon care incalzeste intreaga Europa.

Meteorologii spun ca iarna va fi blanda in general, dar viscolele si temperaturile foarte scazute vor fi prezente, ca in fiecare an, in decembrie, ianuarie si februarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea