Social

#somalezi #marinari #rapire #nava #pirat

Nava pe care se aflau cei doi marinari romani a fost rapita de pe culoarul de securitate

Noutati in cazul marinarilor romani rapiti de piratii somalezi . Conform autoritatilor romane, vasul sub pavilion grecesc, la bordul caruia se aflau si cei doi marinari romani a fost rapit de piratii somalezi din culoarul de securitate.

Adrian Mihalcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor a declarat pentru Realitatea TV ca nava Saldahna, care era inregistrata sub pavilion grecesc, a fost ocupata de piratii somalezi in timp ce se afla pe culoarul de securitate international si ca la incident au existat martori, respectiv marinarii de pe o fregata britanica, care insa nu au intervenit.

Conform oficialului roman de vasul pe care erau imbarcati si romanii s-a apropiat o ambarcatiune rapida din care s-a deschis focul, piratii reusind sa urce la bord si sa preia controlul. Ultimele informatii arata ca in cursul ultimelor zile s-au purtat negocieri intre armatorul grec si piratii somalezi pentru eliberarea navei si a echipajului, in schimbul unei rascumparari .

Autoritatile romane sunt increzatoare cu privire la deznodamantul acestui incident. Reprezentantii sindicatelor si ai reprezentantelor diplomatice au inaintat chiar si un pronostic de 72 de ore pana la eliberarea celor doi marinari romani.

Ei fac parte dintr-un echipaj al unei nave grecesti care a fost capturata pe 22 februarie de catre pirati. Cei 22 membri ai echipajului sunt de cetatenii diferite: filipineza, ucraineana, respectiv romana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea