Social

NATO sustine integritatea teritoriala a Republicii Moldova

NATO si-a exprimat sustinerea pentru integritatea teritoriala, independenta si suveranitatea Republicii Moldova, ca si ale Armeniei, Georgiei si Azerbaidjanului.

„Suntem ingrijorati de persistenta conflictelor regionale din Caucazul de Sud si Republica Moldova ", se afirma in declaratia finala a Summitului de la Bucuresti. Documentul cere, de asemenea, Rusiei sa-si indeplineasca angajamentele de retragere a trupelor din Georgia si Republica Moldova.

Presedintele Vladimir Voronin a cerut joi, in cadrul Summitului, sprijin pentru „reintegrarea” Republicii Moldova, afectata de secesiunea Transnistriei.

In cadrul dezbaterilor care au avut loc la Bucuresti, oficialii NATO au anuntat primirea in randurile Aliantei a doi noi membri, Croatia si Albania , lasand in afara granitelor nord-atlantice Macedonia , din pricina divergentelor pe care aceasta le are cu Grecia pe tema denumirii oficiale a statului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea