Social

#sua #nato #rusia #strategie #amenintare #politica internationala #scut anti-racheta

NATO si SUA sunt amenintari pentru Rusia

Politica externa a SUA si NATO sunt cele mai mari amenintari la adresa stabilitatii Rusiei , conform unul document oficial de la Moscova, "Strategia de securitate nationala a Rusiei pana in 2020".

Strategia a fost publicata pe site-ul Consiliului de Securitate si enumrta prioritatile Rusiei in domeniul politicii externe, militare, economice si sociale a Rusiei pentru urmatorii 11 ani.

"Slabiciunile arhitecturii internationale si regionale, care este orientata, in zona euro-atlantica, doar inspre NATO constituie o amenintare in crestere pentru securitatea internationala", se arata in documentul semnat de presedintele rus, Dmitri Medvedev, informeaza Evenimentul zilei.

Documentul vede scutul anti-racheta pe care americanii incearca sa-l instaleze in Europa ca cea mai mare amenintare la adresa intereselor Rusiei in regiune.

Scutul, care ar urma sa fie instalat in Polonia si Cehia are ca scop, conform autoritatilor SUA, apararea impotriva inamicilor care ar putea dezvolta armament nuclear, situatie in care se afla Iranul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea