Social

NATO se va implica mai mult in Afganistan

NATO si Rusia vor semna astazi un acord care va permite Aliantei occidentale sa foloseasca teritoriul rus pentru a transporta materiale non-militare pentru trupele din Afganistan, a anuntat o purtatoare de cuvant a NATO. In plus, ieri NATO a anuntat o implicare si mai mare a sa in aceasta tara.

Totusi, acordul, care va fi semnat la Consiliul NATO-Rusia ca dovada a cooperarii dintre fostii aliati, nu va acoperi tranportul de trupe sau acordurile de tranzit aerian pe care le dorise initial Alianta.

Acordul care va fi semnat astazi se refera la acoperirea tranzitului terestru al echipamentelor non-militare pe teritoriul Rusiei, in drum spre Afganistan. Acordul va fi semnat de ministrul rus de externe Serghei Lavrov si de un reprezentant al organizatiei nord-atlantice.

NATO a promis ieri ca se va implica mai puternic in Afganistan. Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer a anuntat, dupa reuniunea dedicata Afganistanului, ca s-a ajuns la un acord in ceea ce priveste un plan militar privind Afganistanul , amintind ca Alianta isi asuma un angajament pe termen lung in aceasta tara.

Ziua incepuse deja cu doua anunturi privind trupele detasate pe frontul afgan. Unul dintre ele a fost facut de Franta, care vrea sa revina in structurile de comanda ale NATO si sa suplimenteze contingentul din Afganistan cu aproape 700 de soldati iar celalalt de catre ministrul roman de externe, care a anuntat intentia de a mai suplimenta trupele romanesti din aceasta tara cu 100-150 de militari.

Presedintele afgan Hamid Karzai , prezent la reuniunea unde a fost semnata rezolutia NATO privind Afganistanul, a declarat ca tara sa va sprijini Alianta in lupta impotriva terorismului .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea