Social

#actiuni #vase #nato #somalezi #pirati

NATO incepe lupta cu piratii somalezi

Organizatia Atlanticului de Nord ia atitudine in cazul piratilor somalezi. NATO a anuntat astazi ca va trimite cinci vase sa participe la o noua operatiune impotriva pirateriei in apele Somaliei la sfarsitul lunii martie.

La aceasta operatiune, numita "Allied Protector" vor participa vase portugheze, canadiene, olandeze, spaniole si americane si va fi supravegheata de inalti reprezentanti ai Aliantei care vor avea drept misiune consolidarea securitatii rutelor comerciale maritime vitale pentru economia mondiala.

Aceasta actiune vine dupa ce la nivel international s-a constatat intensificarea pirateriei pe una dintre cele mai aglomerate rute comerciale din apele Somaliei, fapt a alarmat comunitatea internationala .

Piratii somalezi actioneaza in grupuri mici aflate la bordul unor barci cu motor: captureaza vasele care trec prin apele din vecinatatea tarii lor (fie ele somaleze, fie de pe culoarul international) si cer rascumparari foarte mari. Printre ultimele victime ale somalezilor se afla si doi marinari romani, care se aflau pe un vas comercial aflat sub pavilion grecesc.

 

Citeste si:

Doi marinari romani, rapiti de piratii somalezi

Nava pe care se aflau cei doi marinari romani a fost rapita de pe culoarul de securitate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea