Social

Nationala cu fata la televizor

Selectionata antrenata de Karel Bruckner are astazi sansa de a-i devansa pe romani si de a reveni pe locul doi in grupa I de calificare la CM 2006.

O noua etapa de meciuri din preliminariile contind pentru Cupa Mondiala din 2006 este programata astazi. De data aceasta, Romania este reprezentativa care sta pe margine, in timp ce favoritele grupei, Olanda si Cehia, au programate meciuri usoare, cu outsiderii din Grupa I, Andorra , respectiv Armenia. De asemenea, derby-ul grupei va fi partida dintre Finlanda si Macedonia insa cele doua sint iesite din calculele, fie ele si doar teoretice, pentru calificare. Suporterii romani spera ca Armenia, invinsa la limita de Portocala Mecanica, simbata, va reusi sa provoace un nou esec pentru nationala decimata de accidentari a lui Karel Bruckner. Cel mai probabil insa, Cehia va reveni pe locul doi in grupa noastra preliminara, cu doua puncte in plus fata de tricolori si o partida mai putin disputata. Pe de alta parte, desi intilneste Andorra, Olanda va juca in fata a 34.000 de spectatori, cit este capacitatea stadionului din Eindhoven, site-ul oficial anuntind inca de duminica faptul ca biletele sint pe terminate.

Meciuri decisive pentru Franta, Spania si Rusia

In Europa sint insa programate astazi cel putin trei meciuri decisive in vederea calificarii la Cupa Mondiala. Astfel, Franta isi joaca sansa de a reveni pe locul doi in Grupa a IV-a pe terenul Irlandei, ocupanta pozitiei secunde in acest moment, in timp ce Elvetia nu are voie sa faca nici un pas gresit in Cipru, pentru a ramine lider. De asemenea, Spania nu are decit varianta victoriei in partida cu Serbia-Muntenegru, pentru care un egal poate reprezenta o calificare la turneul final. In fine, Rusia trebuie sa-si refaca imaginea in fata liderului Grupei a III-a, Portugalia, dupa ce a fost acuzata de tentativa de cumparare a unui meci, dar si sa razbune umilinta indurata in fata ibericilor cu un an in urma, cind a pierdut cu 1-7.

Decizie istorica a FIFA

Forul mondial a decis rejucarea partidei dintre Uzbekistan si Bahrein, reprezentind prima mansa din barajul pentru Cupa Mondiala, ca urmare a unei decizii eronate a arbitrului japonez Toshimitsu Yoshida. Acesta a anulat golul marcat din penalty de jucatorul uzbek Server Djeparov, pe motiv ca un coechipier a intrat in suprafata de pedeapsa, dar a dictat, in loc de repetarea executiei, lovitura libera pentru Bahrein.

Decizia a fost salutata nu doar de Uzbekistan, care a cistigat cu 1-0, ci si de Bahrein, oaspetii sperind sa obtina un rezultat mai bun. Pe de alta parte, calificarea SUA la turneul din Germania nu a fost primita prea bine in Mexic, invinsa cu 2-0 de reprezentativa rivala.

In incercarea de a se scuza, selectionerul mexican a declarat: E o echipa mica, majoritatea oamenilor habar n-au ca s-a jucat vreun meci de soccer. E usor pentru ei, joaca fara nici un pic de presiune. Mama mea, ba chiar bunica mea, ce zic eu, strabunica mea ar putea avea loc in echipa SUA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea