Social

Nati Meir a fost exclus din PPRM

Deputatul PPRM Nati Meir a fost exclus ieri din partid, imediat dupa ce acesta a anuntat ca va parasi formatiunea lui Corneliu Vadim Tudor in cazul in care ziarul peremist "Tricolorul" nu va gazdui un drept la replica la un articol care contine afirmatii denigrante la adresa evreilor. Meir a inserat acest avertisment intr-o adresa trimisa ieri redactiei ziarului "Tricolorul", in atentia redactorului sef Vlad Hogea, si el deputat PPRM.

Scrisoarea discordiei
Nemultumirea lui Nati Meir are la baza aparitia, in paginile "Tricolorului" din 5 aprilie 2005, sub titlul "Un alt punct de vedere", a unei scrisori adresate de Petre Turlea lui Vadim. In scrisoare, Turlea critica un document oficial al PPRM - "Mesajul de Purim" - adresat Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, apreciind ca forma acestuia "este lamentabila" si "da imaginea unei slugarnicii desavarsite". In context, Petre Turlea se arata nemultumit de felul in care autorul Mesajului, vicepresedintele PPRM Marius Opran, "decreteaza ferm ca romanii au ucis 400.000 de evrei". Nu in ultimul rand, Turlea ii transmitea lui Vadim ca "astfel de materiale, recunoscand o invinuire nedreapta , scad prestigiul partidului in ochii Poporului Roman, avand, evident, reflectare electorala".


Avertismentul
Faptul ca aprecierile lui Turlea si-au gasit loc in oficiosul peremist, l-a nemultumit pe Nati Meir. "In ciuda conventiei tacite facute cu dl. Corneliu Vadim Tudor, conform careia nici o afirmatie denigranta la adresa evreilor nu va aparea in ziarele partidului ("Tricolorul" si "Romania Mare"), acest lucru s-a intamplat astazi. Daca in paginile ziarului nu va aparea un drept la replica sau o precizare in sensul ca afirmatiile facute nu reprezinta punctul de vedere al PPRM si nici al liderilor acestuia, cu real regret ma voi vedea nevoit sa parasesc acest partid politic", sublinia Meir in adresa trimisa ieri redactorului sef al "Tricolorului".


Excluderea
La cateva ore dupa ce deputatul si-a facut public protestul, Biroul de presa al formatiunii lui Vadim a difuzat un comunicat in care se anunta ca Biroul Permanent al PPRM a hotarat excluderea lui Meir din partid "pentru santaj si intoleranta ". In comunicat se mentioneaza ca articolul lui Turlea nu reprezinta punctul de vedere al PPRM si nici al liderilor acestuia, intrucat "partidul nostru a respins, intodeauna, antisemitismul si xenofobia, ca dovada fiind chiar faptul ca a bagat in Parlament si evrei, si musulmani, si maghiari - ceea ce alte formatiuni politice n-au facut". In continuare, peremistii dezaproba faptul ca Meir "a ales calea scandalului public, pentru a-si da importanta si a poza in aparatorul evreilor, pe care, in fond, nu i-a denigrat nimeni". "Articolul istoricului Petre Turlea e foarte decent si reprezinta, cum una si titlul, "un alt punct de vedere"". Peremistii spun, apoi, ca Meir le-a creat "mari probleme" si au solicitat Ministerului Justitiei si SRI sa cerceteze activitatile acestuia. In comunicat, lui Meir i se mai reproseaza ca a desfasurat "o serie de activitati care nu pot fi acceptate, de natura a aduce grave prejudicii imaginii noastre de partid crestin si justitiar". Amintim ca Nati Meir, cetatean de origine israeliana, a fost scos in scena politica de Vadim Tudor in momentul in care liderul peremist a decis sa scape partidul de etichetele "xenofob" si "antisemit". Meir a fost facut consilier pe probleme de politica externa al lui Vadim si promovat pe listele pentru Parlament. La randul sau, Meir si-a pus obrazul pentru veridicitatea schimbarii Tribunului din antisemit in iubitor de evrei. Nati Meir a fost cel care l-a adus in Romania pe expertul in campanii electorale Eyal Arad, trecand peste criticile dure ale comunitatii evreiesti. "De o luna si jumatate ma gandeam sa demisionez din PPRM. Dar, ca sa nu fac eu acest gest, m-au dat ei afara", ne-a declarat deputatul Meir.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea