Social

Natalie du Toit, inotatoarea cu un picior amputat, vrea o medalie la JO!

Natalie du Toit, inotatoarea de origine sud-africana, se afla in fata celui mai mare examen din cariera sa. Dupa ce a reusit sa se califice la Jocurile Olimpice de la Beijing, cu toate ca are un picior amputat, ea poate deveni prima sportiva cu dizabilitati fizice care castiga o medalie la un asemenea nivel, dupa aproape 60 de ani de „seceta”.

Natalie si-a pierdut piciorul in urma unui tragic accident de motocicleta petrecut in 2001, la un an dupa ce a ratat la mustata calificarea la Jocurile Olimpice din Sydney. Insa drama nu a afectat-o atat de mult incat sa renunte la visele sale din copilarie. Succesul inregistrat la proba de 10 kilometri inot in ape libere i-au garantat biletul catre Beijing, iar Natalie asteapta acum un succesc ce i-ar garanta gloria carierei sale.

„E o reusita incredibila, care a facut inconjulul lumii. Zilnic primesc incurajari de la inotatori de pretutindeni, pana si oamenii de la hotel imi tin pumnii. Ma uit la piciorul meu si realizez ca trebuie sa trec peste groaznicul accident, sa-mi vad mai departe de viata mea. Partea superioara a corpului meu este foarte puternica, dar am probleme la sprint. Acolo mi-e destul de greu sa tin pasul si la final resimt din plin oboseala”, a declarat Du Toit.

Sud-africanca are in palmares o sumedenie de medalii obtinute la Jocurile Paralimpice. Numai in 2004 a reusit sa isi adjudece de cinci ori aurul si o data argintul. Totodata, se poate lauda cu rezultate si in restul competitiilor, dar marea dorinta este reprezentata de podiumul de la Beijing. Ultimul sportiv care a reusit o asemenea performanta la Olimpiade a fost Karoly Takacs. Inotatorul de origine maghiara a obtinut medaliile de aur in 1948 si 1952, dupa ce explozia unei grenade l-a lasat fara bratul drept.

Natalie du Toit ar putea reprezenta Africa de Sud la JO alaturi de Oscar Pistorius, care are ambele picioare amputate. Insa atletul mai trebuie sa treaca ultimul prag, acela al calificarilor, intr-o cursa ce se va tine pana la finalul lunii iulie.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea