Social

#adrian nastase lege #lege monitorizare telefoane

Nastase: Voi deschide discutia in PSD pe tema monitorizarii comunicatiilor

Romania se afla in fata iminentei instaurarii a controlului politienesc asupra vietii private a fiecarui cetatean, considera Adrian Nastase.

El afirma pe blogul sau ca a ajuns la aceasta concluzie dupa suprapunerea informatiilor privind inceperea aplicarii Legii 298 din 2008 si afirmatia fostului sef al SIE, Claudiu Saftoiu , potrivit careia "Basescu stia continutul discutiilor dintre Geoana si Iliescu".

Nastase spune ca aceasta idee a monitorizarii comunicatiilor electronice a luat amploare in lumea democratica in contextul psihozei create de atentatele teroriste de la 11 Septembrie 2001.

Potrivit social democratului, in Romania, "discutia despre Legea 298 nu poate ocoli realitatea ca despartirea de statul totalitar nu este totala, obiceiurile vechi se uita greu iar ambitiile autoritare ale lui Traian Basescu nu mai sunt o necunoscuta ".

In acelasti timp, Nastase sustine ca principala problema a monitorizarii comunicatiilor electronice nu este ca aceasta se realizeaza pentru a lupta impotriva terorismului , ci lipsa mecanismelor de control eficient a unor eventuale abuzuri . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea