Social

Nastase: PSD nu a stiut sa fructifice in Capitala nemultumirile fata de Basescu

Adrian Nastase considera ca PSD a gresit, in campania pentru Capitala, pentru ca nu stiut sa "mobilizeze nemultumirea populatiei impotriva lui Traian Basescu" si sa discute despre "mostenirea dezastruoasa din Bucuresti".

"Cred ca, in momentul de fata, in Bucuresti este o stare de nervozitate si de nemultumire anti-Basescu, pe care noi nu am stiut sa o folosim foarte bine. Am fi avut o foarte buna ocazie sa facem acest lucru. Cei de la PD incearca sa trasforme ceea ce trebuia sa fie in Bucuresti, o batalie pro-Basescu, anti-Basescu intr-o batalie pro-Basescu si pro-Iliescu.

Ceea ce este o formula de a evita discutia despre mostenirea dezastruoasa din Bucuresti. Noi nu am stiut sa mobilizam nemultumirea populatiei impotriva lui Traian Basescu", a declarat, miercuri seara, la Reghin , Adrian Nastase.

Adrian Nastase a mai spus ca nu l-a considerat niciodata presedinte al Romaniei pe Traian Basescu, intrucat acesta s-a comportat in permanenta ca presedinte al PD."Traian Basescu este un personaj extrem de special, el, in calitate de presedinte al PD, nu l-am considerat niciodata presedinte al Romaniei, a fost in permanenta presedinte al PD, s-a manifestat ca atare.

Nu stiu daca pe Emil Boc l-ati auzit in campania asta electorala, el ca presedinte al PD-L n-a existat. Cel care s-a manifestat ca atare, ca presedinte al PD-L, a fost Traian Basescu. 50% din mesajele de campanie au venit din ceea ce a spus Traian Basescu", a afirmat Adrian Nastase.

In ceea ce priveste candidatul pe care PSD il va sustine in turul doi pentru Primaria Capitalei, Nastase sustine ca formatiunea sa nu a luat o decizie in acest sens. "Eu fac parte din adeptii filosofiei sceptice si intotdeauna am considerat ca nu trebuie sa dai un raspuns atunci cand nu este formulata in mod clar o intrebare.

La acest moment, intrebarea este cum il sustinem pe Cristi Diaconescu in primul tur de scrutin. Pe cine sustinem in al doilea tur de scrutin , in functie de rezultatul de la primul tur, vom da un raspuns. In rest sunt multi care scriu scenarii si povestesc, nu trebuie sa intram in acest joc", a afirmat Nastase.

Politicianul considera ca este tardiv sa se discute despre decizia privind stabilirea candidatului PSD la alegerile pentru Primaria Capitalei. "Nu are rost sa discutam acum ce a fost bine, ce a fost rau in deciziile care s-au luat. Eu am propriile mele idei in legatura cu acest subiect, pe care la un moment dat le voi exprima.

Eu cred ca trebuie sa ne concentram pe campania de sprijinire a candidatului nostru. Sunt unii care nu vor sa-l vada, sunt altii care nu vor sa-l dea, sunt altii care nu vor sa-l ia, este complicat", a afirmat Nastase. Intrebat daca se refera la Cristian Diaconescu atunci cand spune ca altii au refuzat ajutorul, Nastase a spus ca a facut o apreciere generala.

Liderul Consiliului National al PSD a refuzat sa vorbeasca despre o eventuala demisie a presedintelui partidului, Mircea Geoana. "Pentru noi nu este util sa discutam despre demisia lui Geoana. In opinia mea, PSD va obtine un rezultat mai bun decat la alegerile europarlamentare. Dupa alegerile locale pe care le vom castiga, din 16 iunie datoria noastra este sa pregatim alegerile parlamentare, sa le castigam si sa formam guvernul singuri sau impreuna cu altii", a spus Nastase.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea