Social

#imbunatatire memorie #stimulare memorie #memorie #bere #vin

N-ai sa crezi! Berea si vinul stimuleaza...

Un pahar de vin sau de bere baute zilnic stimuleaza memoria, imbunatatind functia cognitiva, arata un studiu realizat de cercetatorii americani. Astfel, persoanele in varsta care se bucura zilnic de o cantitate moderata din bautura lor preferata au o memorie mai buna decat cele care se abtin.

Studiul a aratat ca cei care au trecut de 60 de ani si care obisnuiesc sa bea in mod rational isi amintesc mai bine cunostintele dobandite in decursul anilor si au mai multa materie cenusie in hipocampus, zona creierului care controleaza memoria. Specialistii cred ca o explicatie ar fi si faptul ca cei care isi permit sa consume alcool la varsta senectutii sunt cei care au mai putine probleme medicale ce nu impun o astfel de restrictie, deci sunt oricum mai sanatosi si din punct de vedere fizic.

Potrivit unor studii anterioare, oamenii care beau bere sau vin in cantitati reduse, dar constant au un risc mai scazut de dementa, scrie dailymail.co.uk.

Cercetatorii avertizeaza insa asupra consumului excesiv de alcool, care afecteaza creierul.

Sursa foto: healthxchange.com.sg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea