Social

#muzica #sanatate #bautura

Muzica tare te face sa bei mai mult si mai repede

Si acum, un sfat pentru proprietarii de baruri : daca vreti sa vindeti mai multa bautura, dati muzica mai tare . Nu vrem sa incurajam consumul de alcool, noi citam doar concluzia unui studiu efectuat in Franta.

Cercetarile pe teren au demonstrat ca prezenta muzicii si, mai ales, a volumului acesteia influenteaza consumul din baruri.

Mai exact, cu cat e muzica mai tare, cu atat clientii au tendinta sa bea mai mult si mai repede. Cercetatorii au testat consumatorii din doua baruri din Franta, unde patronii i-au lasat timp de trei sambete sa experimenteze volumul ambiantei muzicale. Protagonistii studiului au fost 40 de barbati cu varste intre 18 si 25 de ani.

Oamenii de stiinta au doua explicatii pentru acest fenomen: una de natura biologica, potrivit careia stimulul sonor ar antrena dorinta de a bea. Cea de-a doua are o explicatie pur sociala: conversatiile sunt ingreunate de muzica data tare, drept urmare, clientii barului vorbesc mai putin si beau mai mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea