Social

#muzica pop # leziuni cerebrale #recuperare amintiri

Muzica pop ajuta la recuperarea amintirilor

Muzica pop poate ajuta persoanele cu leziuni cerebrale grave sa isi recupereze amintirile, potrivit unui studiu efectuat de doi oameni de stiinta din Australia si Franta.

 

In cadrul studiului, pacientii cu leziuni cerebrale de durata au fost pusi sa asculte cateva inregistrari ale mai multor melodii pop.

De asemenea, in cadrul cercetarii, au participat si cativa pacienti care nu aveau nicio problema cu leziunile cerebrale. In urma studiului s-a constatat ca pacientii cu grave leziuni cerebrale au notat pe carnetelele pe care le primisera tot atatea cuvinte ca si persoanele care erau perfect sanatoase.

Doar un pacient din patru si-a amintit lucruri care nu aveau legatura cu muzica, iar cantecele care evocau o amintire anume au fost mai familiare si mai placute decat celelalte.

"Descoperirile arata ca muzica este un stimul eficient pentru suscitarea amintirilor din propria viata si ca aceasta ar putea avea efecte benefice in recuperarea dupa amnezia autobiografica (...)", au declarat cele doua cercetatoare.

Sursa foto: mtv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea