Social

#renovare muzeu #inchidere muzeu #muzeul national de istorie a romaniei #muzeu #muzeul de istorie

Muzeul National de Istorie a Romaniei se inchide

Muzeul National de Istorie a Romaniei se va inchide timp de patru ani! Institutia va intra intr-un amplu proces de consolidare si reamenajare.

Astfel, pentru prima oara in ultimii 40 de ani, Muzeul National de Istorie a Romaniei va fi complet renovat. Momentan insa, a fost lansat un concurs international pentru idei de arhitectura.

Costurile pentru renovarea celor 30.000 de metri patrati ai cladirii vor fi acoperite dintr-un imprumut guvernamental de 115 de milioane de euro, rambursabil in 20 de ani, potrivit digi24.ro.

"Spatii suficiente pentru expozitii, permanente si temporare, pentru activitati cu publicul si pentru depozite. Curtea interioara va fi acoperita si se preconizeaza realizarea a trei nivele de spatii in subteran", a declarat directorul general al muzeului, Ernest Oberlander-Tarnoveanu.

Proiectul de renovare va incepe in 2017. Pana atunci, romanii pot admira in continuare cele 750.000 de piese de patrimoniu, printre care se numara si closca cu puii de aur.

Sursa toto: ibishotels.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea