Social

Mutu se bate cu Messi, Torres si Cristiano Ronaldo

Atacantul Fiorentinei se afla ieri pe pozitia a patra intr-un sondaj al celor mai buni atacanti din fotbalul actual, realizat de cotidianul „Marca“. Piturca l-a convocat de urgenta pentru amicalul cu Rusia.

Presa italiana este din nou la picioarele lui Mutu, dupa ce internationalul roman a revenit cu un gol si o pasa de gol in meciul cistigat de Fiorentina cu 3-1 in fata Genoa. A fost a 15-a reusita a lui Mutu, care, revenit dupa o pauza de trei saptamini, a ajuns la un singur gol de Borriello si Trezeguet in clasamentul golgheterilor. Cele trei puncte cistigate au distantat Fiorentina la patru puncte de AC Milan, principala contracandidata a toscanilor pentru ultimul loc din Italia care duce in Liga Campionilor.

„Fenomenul si-a facut simtita prezenta imediat. Un gol si o pasa pentru a incheia partida in decursul a zece minute si apoi atitea faze care au produs panica in apararea echipei Genoa. De neinlocuit“, a scris cotidianul „Il Mascalzone“. „Prandelli l-a inlocuit in minutul 72, pentru a-i da prilejul sa fie ovationat de public“, a notat si agentia Datasport, in timp ce site-ul Fiorentinanews.com a scris ca lui Mutu nu i se putea cere mai mult: „La revenirea in teren i-a desfatat pe toti cu o spectaculoasa foarfeca, o pasa pentru Santana si un gol perfect“. Site-ul Firenzeviola a plusat ca Mutu este „de pe alta planeta“.

„Mutu este un mare jucator pe care toate echipele si l-ar dori. Felicitarile mele directorului sportiv care a stiut sa creada in Mutu intr-un moment mai putin fericit al carierei sale. Cind l-am achizitonat nu toata lumea credea in recuperarea completa a fotbalistului“, a spus presedintele clubului Fiorentina, Andrea della Valle.

Intr-adevar, ascensiunea lui Mutu a fost observata si in Europa, romanul aflindu-se pe pozitia a patra intr-un clasament al celor mai buni atacanti ai momentului, pe baza unui sondaj partial realizat de cotidianul „Marca“. Din cele peste o suta de mii de adeziuni, Mutu avea ieri aproape 9% din acestea, fiind depasit doar de Cristiano Ronaldo (Manchester United) 22,53%, Fernando Torres (Liverpool) 11,85% sau Lionel Messi (Barcelona) 11,84%. De notat ca in urma romanului se aflau fotbalisti ca Raul (Real Madrid) 6,62%, Eto’o (Barcelona) 5,87%, Ibrahimovici (Inter Milano) 2,24% si altii.

Victor Piturca a aflat si el cu surprindere ca Adrian Mutu ar fi apt de joc pentru amicalul cu Rusia de pe 26 martie, desi stafful medical il convinsese ca internationalul de la Fiorentina va mai sta pe tusa cel putin o saptamina. Evolutia de duminica seara l-a determinat pe selectioner sa ceara Fiorentinei o dispensa pentru a-l ceda pe jucator, desi nu au fost respectate regulamentele.

„La ora cind am facut convocarile, dupa discutiile pe care le-am avut cu medicul echipei nationale si cu Mutu, pauza era mult mai lunga. Iata ca el si-a revenit mult mai repede decit s-ar fi crezut, insa nu i s-a trimis telegrama in timpul cerut de UEFA (n.r. - cu doua saptamini inainte de meci). Acum o sa fim la mina clubului. Daca Fiorentina va fi de acord, Mutu se va regasi printre tricolori, daca nu, asta e“, a spus Piturca. Clubul italian a fost insa de acord, astfel ca Mutu va evolua contra rusilor.

In schimb, selectionerul nu il va putea folosi pe Radu Stefan , fundasul de la Lazio Roma avind nevoie de o pauza de doua saptamini dupa accidentarea din meciul cu Udinese.

 

Pentru mai multe stiri despre vedete si mondenitati aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri mondene Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea