Social

Mutu recunoaste: "Am luat cocaina!"

"The People" a publicat in editia sa de ieri un interviu, anuntat a fi in exclusivitate, cu Adrian Mutu, in care atacantul roman a vorbit pentru prima oara despre probleme legate de droguri. Mutu a recunoscut ca a luat cocaina, desi in perioada scandalului a spus ca este vorba de o substanta pentru imbunatatirea performantelor sexuale. "Cuvintele au venit usor, dureroase. Din cand in cand, i se opreau in gat. Dar Adrian Mutu vrea sa vorbeasca. Despre rusinea consumului de cocaina. Despre prietenii care i-au fost alaturi, despre cei care l-au renegat. Despre recunostinta sa la adresa federatiei engleze, care nu l-a lovit atunci cand era cazut. Nu cere mila, nu vrea sa se scuze. Doar sa vorbeasca. Locatia este Hampshire, unde este insotit de sotia sa, Alexandra, care il sprijina" - asa descrie "The People" intalnirea cu Mutu, care urmeaza un program de reabilitare la Sporting Chance, infiintata de Tony Adams si condusa de Peter Kay.


"Am facut o mare greseala"
"Am luat cocaina de cinci sau de sase ori. Am luat-o pentru a schimba ceea ce simteam. Dar nu sunt dependent", spune Mutu. "The People" adauga: "Dependent, poate nu. Atunci, doar un capriciu al unui playboy cu prea multi bani si prea multa faima?". Mutu replica: "Nu este adevarat. Cand am luat cocaina prima data eram beat. Am facut cu siguranta o alegere gresita. Am facut o mare greseala. Fiecare isi poate imagina cat de dureros este. Nu am cuvinte pentru a descrie acest lucru. Este foarte, foarte dureros si eram intr-o stare depresiva. Cand nu joci, cand nu esti convocat sau lipsesti din cauza accidentarilor, ai destul timp pentru a da de necaz. Micile probleme devin mari. Plus ca aveam probleme personale , cum ar fi divortul. Si daca nu primesti ajutor este foarte greu sa treci peste toate astea. Oamenii trebuie sa inteleaga ca este o fiinta umana. Toti facem greseli. Desigur, acum regret, sunt foarte suparat pentru ceea ce s-a intamplat".


"Sunt furios pe mine insumi"
Publicatia britanica face un scurt comentariu: "Mutu stie de stigmatul pe care il va purta toata viata. De asemenea, stie ca aceasta experienta i-a folosit pentru a-si schimba viata in bine. A semnat un precontract cu Juventus dupa ce a fost dat afara de Chelsea". Mutu isi revine: "Toate au ramas in urma. Viata mea se va schimba pentru viitor, pentru mai bine. Cand voi reveni, voi fi mai puternic, ca un om adevarat. Mai puternic mental, mai puternic pe dinauntru, apt pentru a-mi face o viata mai buna. Dar nu imi numar zilele ca un puscarias care vede cum trece fiecare zi, fiecare saptamana. Daca as face asta mi-ar fi mai rau". Mutu continua: "Nu am cerut testul B. Am facut o greseala atunci, am acceptat ca am gresit; este timpul sa ma trezesc. Vreau sa revin la viata mea, cea buna, fara lucruri rele in ea. M-am antrenat din greu cu fostul meu club, Dinamo Bucuresti, apoi singur, chiar daca este dificil de suportat sa-ti vezi prietenii jucand fotbal. Dar am continuat sa merg inainte, sa transform furia din mine in ceva bun. Nu sunt furios ca nu joc fotbal sau ca nu sunt lasat. Sunt furios pe mine insumi ca am ajuns in aceasta situatie. Dar, in acelasi timp, ceea ce s-a intamplat a avut si parti bune. De ce? Pentru ca am vazut cine imi este prieten cu adevarat. Accept ca un fotbalist are rolul de model si trebuie sa fie un bun exemplu si in afara terenului. Le-am spus tinerilor jucatori sa nu faca la fel ca mine si, daca au probleme, sa vorbeasca despre ele cu cineva. Daca poti ajuta macar o singura persoana, atunci ai facut un lucru mare".


"Familia m-a salvat"
"The People" explica si situatia fotbalistica a lui Mutu. "Trecerea sa in Italia trebuie reglementata de el, de Chelsea si de Juventus. Mutu poate juca abia in mai, dar poate multumi federatiei ca i-a acordat aceasta sansa. A si spus ca FA a fost onesta cu el, desi stia ca putea primi o suspendare mai mare". "Dar chiar si sapte luni inseamna o viata pentru mine. FA lupta impotriva drogurilor, iar programul sau este bun. Sunt oameni mari in FA care stiu sa judece bine lucrurile", spune Mutu. "Unii dintre jucatori au mari probleme de viata. Cel mai important lucru in urmatorii ani este sa aduci la club pe cineva cu care jucatorii pot sa vorbeasca, un fel de antrenor de viata. Sper ca eu sa fiu ultimul jucator din Premierschip caruia i s-a intamplat asa ceva, dar nu as fi surprins sa aud si de alte cazuri", a spus Mutu, despre care "The People" crede ca poate depasi momentul alaturi de sotia sa Alexandra si de fiul lor Mario. "A fost dificil si pentru Alexandra, dar m-a ajutat enorm. Multe femei ar fi fugit, ar fi incercat sa scape. Dar ea a stat langa mine si a incercat sa ma inteleaga si sa ma ajute. Chiar sunt un norocos ca am o astfel de sotie langa mine. Ea, fiul nostru si familia mea m-au ajutat. De multe ori am vorbit cu Peter Kay si el m-a ajutat sa inteleg ce am facut si de ce, sa invat din asta si sa prind putere. Acum incerc sa ajut si eu, pe mine si familia mea", a incheiat Mutu. "The People" precizeaza ca Mutu n-a cerut bani pentru acest interviu, dar ca a cerut sa faca donatii catre doua fundatii care se ocupa de victimele cutremurului din Asia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea