Social

Mutu intra cu Cagliari

Adrian Mutu, a carui suspendare pentru dopaj a luat sfarsit marti, ar putea fi titular in partida pe care echipa sa, Juventus Torino, o va disputa, duminica, pe teren propriu, cu Cagliari, in ultima etapa a campionatului Italiei, a anuntat cotidianul "La Gazzetta dello Sport". Antrenorul torinezilor, Fabio Capello , intentioneaza sa-l foloseasca pe Mutu titular, intr-un trident ofensiv cu Del Piero si Trezeguet sau Ibrahimovic . In ultimul meci de pregatire, contra echipei de amatori Chisola, internationalul roman a marcat doua goluri si a dat o pasa decisiva. Capello a declarat ca Mutu merita sa evolueze in partida cu Cagliari. "Mutu s-a antrenat bine si merita sa joace. Cu siguranta va fi in teren la meciul cu Cagliari", a spus Capello. In acest fel, Mutu va putea participa, dupa meciul cu Cagliari, la sarbatorirea celui de-al 28-lea titlu de campioana pentru Juventus. Cu toate acestea, pentru sezonul viitor, Mutu ar putea fi cedat la AS Roma in schimbul lui Cassano, dar cotidianul "Corriere Canadese" a anuntat ca daca Parma va ramane in Serie A romanul ar putea fi folosit ca moneda de schimb in transferul lui Gilardino. Mutu a mai evoluat la Parma in sezonul 2002-2003, cand a reusit sa inscrie 22 de goluri in 36 de meciuri, formand unul dintre cele mai eficiente cupluri de atac cu brazilianul Adriano, in prezent la Inter Milano. Mutu a fost depistat pozitiv in luna octombrie a anului 2004 si a fost suspendat sapte luni si amendat cu 20.000 de lire sterline de Federatia Engleza de Fotbal (FA). Inainte de anuntarea deciziei, Chelsea Londra, fostul sau club, a decis sa-i rezilieze contractul jucatorului roman, iar Mutu a semnat la sfarsitul lunii ianuarie o intelegere pe cinci ani cu Juventus Torino. Intre timp, Chelsea a obtinut de la FCA dreptul de a cere la FIFA despagubiri pentru Mutu.


Aproape de Adams
Mutu ar putea fi consiliat de Tony Adams si in sezonul viitor, dupa ce fostul international englez l-a ajutat in cadrul programului de reabilitare de la clinica Sporting Chance, informeaza BBC. Sursa citata mentioneaza ca Adams a fost in Italia unde si-a continuat activitatea cu Mutu si a discutat cu oficialii de la Juventus despre posibilitatea de a ocupa o functie de antrenor la aceasta echipa. Adams, care ar urma sa se ocupe de pregatirea fundasilor, este in tratative pentru o astfel de functie si cu alte doua grupari italiene, Verona si AC Torino. BBC noteaza ca Mutu a fost prezent luni la FA, care i-a dat permisiunea de a-si relua activitatea fotbalistica, dupa expirarea suspendarii. Potrivit sursei citate, ca parte a sanctiunii primite, Mutu a fost nevoit sa petreaca doua saptamani la clinica de reabilitare Sporting Chance, sa mearga la psihiatru si sa plateasca o amenda de 20.000 de lire sterline. "Mutu a aparut luni in fata FA, iar forul englez a mentionat ca el a indeplinit toate conditiile", scrie BBC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea