Social

Mutu este sustinut de Abramovici

Adrian Mutu va ramane la Chelsea la interventia decisa a patronului rus Roman Abramovici, a anuntat in numarul sau de ieri cotidianul "Sunday Mirror". Sursa citata noteaza ca atunci cand toata lumea astepta concedierea jucatorului roman, depistat pozitiv la un test antidoping, miliardarul de la Chelsea a decis ca Mutu sa-si continue cariera pe "Stamford Bridge". Hotararea ar fi fost luata, sustine "Sunday Mirror", ca urmare a insistentelor fiului sau, Arcadi, in varsta de 11 ani, care este un mare fan Mutu, la toate meciurile la care asista purtand un tricou cu numarul sapte al lui Chelsea si cu numele internationalului roman inscriptionat pe spate. Cotidianul englez continua cu speculatiile, afirmand ca Mutu a sosit pe "Stamford Bridge" la dorinta exclusiva a miliardarului rus. "Este bine stiut ca fostul manager, Claudio Ranieri, nu l-a vrut pe Mutu in sezonul trecut, dar Abramovici nu a tinut cont de parerea sa. In aceasta vara, cand a fost vorba de un imprumut al jucatorului la Juventus, tot Abramovici s-a opus. El si fiul sau nu au dorit ca Mutu sa plece la mai putin de un an dupa ce platisera 15,8 milioane de lire sterline Parmei", a notat "Sunday Mirror". Desi nu consemneaza nici o declaratie a patronului de la Chelsea sau a apropiatilor sai, informatia pare veridica, presa britanica scriind adesea in ultimii doi ani, de cand miliardarul rus a cumparat Chelsea, despre transferurile pe care acesta le face fara a se consulta cu antrenorii, aducand la echipa jucatori pe care ii admira el si fiul sau.


Mourinho: "Mutu nu este eroarea mea"
Jose Mourinho, managerul lui Chelsea, s-a referit pentru prima data la " cazul Mutu " vineri, in conferinta de presa dinaintea partidei de campionat cu Blackburn. Dupa ce marti refuzase sa raspunda la orice intrebare legata de scandalul de dopaj in care este implicat internationalul roman, Mourinho a adus cateva lamuriri . "Cand platesti 22 de milioane de euro pentru un jucator, trebuie sa fii sigur ce cumperi. Uneori gresesti, iar Mutu a fost o greseala scumpa. El a fost cumparat inainte sa ajung eu la Chelsea, deci nu este greseala mea", a precizat Mourinho. Tehnicianul portughez a explicat si ce l-a determinat sa comande controlul antidoping pe care internationalul roman l-a picat. "Cand vezi un jucator hotarat, concentrat, puternic la antrenamente, inseamna ca viata lui extrasportiva este in regula. Cand un jucator este obosit, are dificultati de concentrare, isi schimba des comportamentul, incepi sa-ti pui intrebari", a explicat Mourinho. Acesta a tinut sa dezminta declaratiile date de Mutu, potrivit carora cei doi ar fi avut un conflict dur, care era aproape sa degenereze in bataie. "De cand s-a intors de la echipa nationala, ne-am intalnit doar de doua ori, in nici una dintre situatii neavand nici macar un schimb de replici. Mutu minte din nou, la fel cum a facut-o si cand a zis ca nu l-am lasat la prima reprezentativa. Cred ca are cosmaruri cu mine", a punctat Mourinho. Mai multe despre "cazul Mutu" a inserat portughezul in "Dez", un supliment al ziarului "Record" din tara sa natala, unde scrie saptamanal un editorial. "Schimbarile bruste de comportament, izolarea de grup, accidentari neasteptate, oboseala, escapade la primele ore ale diminetii, declaratii publice mincinoase si fara sens, toate au fost situatii care ne-au pus pe ganduri. Mutu a consumat un "drog social" care nu ii imbunatateste performantele pe plan sportiv, acest lucru fiind, cel mai probabil, consecinta vietii sociale pe care a dus-o, incompatibila cu profesia sa. Acest lucru a fost si cel care a facut imposibila afirmarea sa ca jucator la Chelsea", a notat Mourinho, care si-a exprimat in finalul articolului speranta ca "Mutu sa aiba puterea sa-si revina".


"The Telegraph": "Chelsea a inceput contraatacul"
Contrar afirmatiilor aparute in "Sunday Mirror", un alt cotidian englez, "The Telegraph", sustine ca toate declaratiile date de Mourinho impotriva lui Mutu sunt semnul ca "Chelsea a inceput contraatacul". Sursa citata noteaza ca gruparea de pe "Stamford Bridge" isi pregateste munitia si ca a promis ca in urmatoarele saptamani sa faca publice mai multe "ispravi" ale lui Mutu la clubul londonez. "Deranjati de stilul de viata al unui jucator pe care il platesc cu 60.000 de lire sterline pe saptamana, sefii lui Chelsea considera ca, desi poate nu a incalcat codul Agentiei Mondiale Antidoping, jucatorul a inselat asteptarile sponsorilor si pe cel al copiilor care poarta replicile tricoului sau", noteaza "The Telegraph". Cotidianul englez lanseaza si o acuzatie grava: "Mutu si reprezentantii sai au facut o adevarata campanie de relatii publice, incercand chiar sa-l convinga pe un editorialist de la The Sun sa il portretizeze pe jucator ca pe o victima a dependentei de droguri". Citand surse din clubul Chelsea, "The Telegraph" mai anunta ca sefii de pe "Stamford Bridge", inclusiv Mourinho, spera ca jucatorul roman sa primeasca suspendarea maxima, doi ani, chiar daca asta inseamna concedierea sa si pierderea in totalitate a celor 15,8 milioane de lire sterline platite Parmei. "Una dintre diversiunile care i-a iritat pe conducatorii londonezilor a fost declaratia lui Mutu data joi, dupa audierea de la FA, potrivit careia salariul ii va fi suspendat pe perioada absentei sale, dar ca nu va fi dat afara, in conditiile in care presedintele Peter Kenyon a avut o singura intalnire cu impresarii jucatorului, in care nu s-a pus nici o clipa problema banilor. Si mai bizara a fost afirmatia lui Mutu ca a luat o substanta pentru performantele sexuale, dupa ce admisese ca a luat cocaina, fapt care il va pune intr-o lumina proasta atunci cand va trebui sa se apere in fata tribunalului independent", mai scrie "The Telegraph". "Pentru a intra intr-un program de reabilitare, jucatorul trebuie in primul rand sa recunoasca faptul ca are o problema cu drogurile, iar Mutu continua sa sustina ca nu a luat cocaina, asa ca tribunalul nu va avea ca alternativa decat sa il suspende cel putin sase luni", concluzioneaza cotidianul englez.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea