Social

Mutu: "Chelsea m-a distrus!"

Dupa mai multe zile de tacere, Adrian Mutu a facut ieri, pentru "Sunday Mirror", prima declaratie oficiala dupa ce Chelsea i-a reziliat vineri contractul ca urmare a faptului ca a fost depistat pozitiv cu cocaina la un test anti-doping efectuat pe 1 octombrie. "Chelsea m-a distrus! Nu stiu ce voi face de acum inainte. Decizia m-a socat si m-a surprins. Este adevarat ca nu ma asteptam sa ma plateasca in timpul in care voi fi suspendat, dar niciodata nu m-am gandit ca ar putea renunta la mine. Acum, cariera mea este distrusa. As putea chiar sa renunt la fotbal. Ce mi-a mai ramas de facut?", a declarat Mutu, care asteapta in aceasta saptamana si sanctiunea sportiva a Comisiei de Disciplina a FA, una care ar putea fi cuprinsa intre sase luni si doi ani. Mutu mai considera ca Chelsea nu ar fi trebuit sa-i rezilieze contractul inainte ca Federatia Engleza de Fotbal sa il suspende oficial. "Daca tot voiau sa ma dea afara, de ce nu au asteptat sa fiu suspendat? Au vrut sa dea un exemplu?", a mai spus Mutu.


Wenger: "I-as face o oferta lui Mutu dupa suspendare"
Cazul Mutu a avut parte ieri de inca o surpriza de proportii. Antrenorul francez al lui Arsenal Londra , Arsene Wenger , a declarat ca ar dori sa-l achizitioneze pe Mutu dupa ce acesta va ispasi suspendarea ce va fi dictata impotriva sa de FA. "Nu ma gandesc sa-l achizitionez pe Mutu in perioada de transferuri din iarna, pentru ca el ar putea primi o suspendare de lunga durata. Dar dupa ce isi va fi ispasit suspendarea, Mutu va avea dreptul sa porneasca de la zero. Atunci m-as intalni cu jucatorul si i-as face o oferta", a spus Wenger. Acesta a subliniat ca Mutu nu este primul jucator prins dopat si nu crede ca acesta este sfarsitul carierei fotbalistului roman. "Sunt si alti jucatori care au fost depistati pozitiv si totusi au jucat din nou la cluburi mari. Vor exista cluburi care ii vor acorda o sansa dupa ce va plati pentru greseala lui. Barthez a fost depistat pozitiv in Franta (n.r. - in 1996, cu cannabis), dar acest lucru nu i-a impiedicat pe altii sa-l achizitioneze sau sa-l selectioneze din nou in echipa nationala", a explicat Wenger. Daca vineri a fost de acord cu decizia lui Chelsea de a-i rezilia contractul lui Mutu, Wenger a revenit sambata: "Nu stiu cat de vinovat este Mutu. Stiu insa ca ruptura dintre el si antrenor exista. Totusi, daca fotbalistul vine si iti cere ajutorul, nu poti sa-l concediezi. Noi asa am procedat cu Merson acum 10 ani", a spus Wenger.


Chelsea vrea bani pe Mutu
In noile conditii, mai ales daca Mutu ar scapa cu o pedeapsa de doar sase luni, romanul ar putea semna, conform regulamentului, un contract cu o alta echipa fara ca Chelsea sa primeasca vreun ban. Totusi, Chelsea a cerut FA sa nu elibereze "cartea verde" a lui Mutu. Directorul executiv Peter Kenyon a declarat ca Chelsea va cere o compensatie clubului care-l va legitima pe Mutu, daca suspendarea acestuia va fi de sase luni, presa britanica vorbind de o suma de sapte milioane de lire sterline. "Daily Telegraph" scrie ca "Chelsea simte ca ar fi imposibil de acceptat ca romanul sa fie suspendat doar sase luni sau sa scape nesanctionat, iar el sa semneze apoi cu un alt club. Ar insemna ca-i ofera un transfer gratis, conform legii Bosman. Chelsea ar pierde o avere, in timp ce jucatorul ar castiga din nou. Chelsea nu-l va ajuta sa-si recupereze certificatul de transfer decat daca va fi suspendat doi ani, pedeapsa maxima. Altfel, e decisa sa pretinda banii castigati de Mutu la un nou club", a sustinut cotidianul britanic. Varianta a fost negata ferm de impresarul Victor Becali. "Daca Chelsea ar fi vrut sa-si recupereze banii, trebuia sa-l sprijine, nu sa-l dea afara. regulamentul este clar si Mutu poate semna pentru oricine ca jucator liber de contract. Chelsea nu poate schimba regulamentul", a spus Becali. "Chelsea vrea si marfa, vrea si banii", a spus Gordon Taylor, presedintele PFA legat de acest aspect.


Kenyon: "Mutu a refuzat ajutorul clubului"
Directorul executiv al lui Chelsea, Peter Kenyon, a respins criticile la adresa gruparii sale, dupa decizia de a-i rezilia contractul lui Mutu. "Nu vreau sa intru in detalii, dar sa afirmi ca nu i-am acordat sprijinul nostru este o prostie. L-am sprijinit pe Mutu, dar el a preferat sa ne ignore. A mintit, iar consecinta acestui lucru a fost foarte simpla. Sa sugerezi ca am incalcat procedurile este total neadevarat. Am fi putut lua o decizie in vara, daca am fi dorit sa-l transferam pe Mutu, dar i-am acordat intregul nostru sprijin. Daca orice alt jucator din lotul nostru va fi depistat pozitiv la un test antidoping am adopta aceeasi pozitie", a spus Kenyon.


Verdictul FA se da miercuri sau joi
Desi la un moment dat parea ca Mutu a pierdut totul, rezilierea contractului de catre Chelsea dand de inteles ca jucatorul ar putea fi suspendat pentru doi ani, presa britanica vorbeste de o sanctiune de sase luni pe care "Briliantul" urmeaza sa o primeasca cel mai tarziu miercuri sau joi. "The Sun" noteaza ca "se asteapta ca romanul sa fie suspendat miercuri de FA pe sase luni, sanctiune pe care FIFA o va prelungi in toate competitiile". Aceeasi parere o are si "The Guardian", care crede ca "FA va fi mai putin severa cu Mutu decat cu Bosnich, in timp ce "The Independent" il critica pe Richard Caborn, ministrul Sportului din Marea Britanie, care a cerut doi ani suspendare pentru Mutu. Mai mult, Peter Kay, directorul clinicii de dezintoxicare "Sporting Chance", care apartine fostului international englez Tony Adams , a sarit in apararea lui Mutu. "Daca cei de la Chelsea stiau din iulie ca Mutu se drogheaza, de ce nu au incercat sa-l ajute atunci? In loc de ajutor, l-au dat afara", a spus Kay.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea