Social

Mutu acuzat oficial de dopaj

Federatia Engleza de Fotbal (FA) l-a pus oficial sub acuzare, miercuri seara, pe Adrian Mutu, pentru dopaj, dupa ce atacantul roman al lui Chelsea Londra a fost depistat pozitiv la un control efectuat pe 1 octombrie, a anuntat "The Sun". Totodata, sursa citata scrie ca Mutu se afla deja in stare de suspendare pana in momentul in care Comisia de Disciplina a FA va comunica sanctiunea sportiva care i se va aplica in acest caz, verdict asteptat in cateva zile. Conform regulamentului FA, Mutu risca o suspendare intre sase luni si doi ani, fiind insa posibila si varianta, putin probabila insa, ca romanul sa scape doar cu urmarea unui program de reabilitare (" Briliantul " si-a recunoscut vina si frecventeaza deja un psihiatru ). Mutu a recunoscut la inceputul saptamanii trecute ca a folosit o substanta interzisa dupa ce a cazut la controlul antidoping, lucru pe care l-a confirmat si la audierile Comisiei de Disciplina a FA, si a renuntat la contraexpertiza . Gordon Taylor, presedintele Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Anglia (PFA), a declarat ca substanta gasita la Mutu este cocaina, insa internationalul roman a dezmintit si a spus ca a folosit stimulente sexuale. Daca Mutu a sperat la inceputul scandalului ca poate scapa doar cu urmarea unui program de reabilitare (fiind vorba de ceea ce legislatia britanica numeste droguri "sociale" sau "recreative", si nu de cele care sa imbunatateasca performantele sportive), evenimentele ulterioare au amplificat gravitatea situatiei. FIFA a cerut FA o suspendare de cel putin sase luni pentru Mutu, plus o amenda pentru jucator, in timp ce Richard Caborn, ministrul Sporturilor din Marea Britanie, a insistat pentru o pedeapsa de doi ani, sanctiunea maxima cuprinsa in codul WADA (Agentia Mondiala Antidoping). In plus, Mutu risca si faptul ca Chelsea sa-i rezilieze unilateral contractul, fara despagubiri financiare, asa cum a procedat in cazul portarului australian Mark Bosnich, depistat pozitiv cu cocaina in 2002 (acesta a primit si o suspendare din partea FA pentru noua luni).


"The Sun": "Cariera lui Mutu s-a terminat!"
Presa britanica a reluat ieri scandalul Mutu, dupa o zi de pauza. Daca stirea ca Mutu a fost depistat pozitiv a aparut pentru prima data in "Mail on Sunday" (editia din 17 octombrie), "The Sun" a anuntat ieri dimineata, in editia on-line, faptul ca romanul a fost acuzat oficial de dopaj, de catre FA. "The Sun" considera "terminata" cariera lui Mutu si precizeaza ca atacantul roman, care are un salariu saptamanal de 60.000 de lire sterline, a fost suspendat de Chelsea pana la luarea unei decizii finale a Comisiei de Disciplina. "Acum, Mutu trebuie sa se teama de o suspendare maxima, de doi ani", scrie "The Sun", care citeaza un purtator de cuvant al gruparii londoneze. "The Sun" face o paralela intre cazul Mutu si cel al fundasului Rio Ferdinand, care a putut continua sa joace la echipa sa de club, Manchester United, pana la luarea unei decizii finale. Ferdinand a fost suspendat ulterior pentru o perioada de opt luni pentru neprezentarea la un control antidoping. Mutu nu a mai jucat in nici o partida a lui Chelsea de la declansarea scandalului, motivul oficial al managerului general Jose Mourinho fiind o accidentare a romanului. Tot ieri, "Daily Mail" a anuntat ca "FA refuza sa confirme" faptul ca Mutu a fost pus oficial sub acuzare pentru dopaj, insa nu a negat oficial aceasta informatie. De asemenea, "BBC" a anuntat ca "FA a refuzat sa comenteze" stirea din "The Sun".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea