Social

Mutu, acuzat ca s-a dopat

Daca acuzatia de dopaj va fi confirmata de , romanul va fi suspendat doi ani, compromitindu-si cariera
O noua bomba a explodat ieri in presa internationala: Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat in urma cu citeva saptamini. Daca stirea se va confirma, capitanul tricolorilor risca o suspendare de doi ani din activitatea competitionala, ceea ce i-ar compromite un eventual transfer in Italia. Deocamdata, totul este la nivel de zvon, nici un oficial al Federatiei Engleze de Fotbal sau al clubului Chelsea neconfirmind informatiile.
Presa engleza de duminica a anuntat ca un star din Premier League a fost depistat pozitiv, dar nu a mentionat initial numele fotbalistului. Oficialii Federatiei Engleze de Fotbal (FA) au refuzat categoric sa faca orice comentariu pe aceasta tema, pina dupa efectuarea contraexpertizei. Forul din Albion, care a amplificat programul de lupta impotriva dopingului, mai ales dupa ce, anul trecut, Rio Ferdinand, fundasul lui Manchester United, s-a sustras efectuarii unui test, n-a vrut sa de-a publicitatii nici macar numele clubului la care evolueaza jucatorul in culpa. Publicatia saptaminala Mail on Sunday a descoperit ca fotbalistul depistat pozitiv este romanul Adrian Mutu. Stirea a fost imediat preluata de presa din intreaga lume si in special de cea din Italia, unde Mutu intentiona sa se transfere in urma conflictului deschis cu Jose Mourinho, antrenorul sau de la Chelsea.
Potrivit agentiei Datasport, care citeaza Mail on Sunday, Mutu a fost supus unui test antidoping in urma cu citeva saptamini la baza de antrenament a echipei Chelsea, de la Harlington. Potrivit legislatiei britanice, Briliantul poate solicita efectuarea contraexpertizei. In cazul in care si testul B se va dovedi pozitiv, internationalul roman risca doi ani de suspendare. Deocamdata insa, nimeni nu cunoaste substanta interzisa care a fost depistata in corpul lui Mutu. Perioada de suspendare ar putea fi stabilita si in functie de medicamentul folosit de fotbalist. Apropiatii lui Mutu au incercat sa puna batista pe tambal. Nu este nimic oficial. Cred ca sint simple speculatii de presa. Victor Becali l-a sunat pe Adi Mutu azi dimineata si nici el nu stia absolut nimic. Zilele urmatoare vom lua legatura cu Federatia Engleza si cu Chelsea pentru a vedea daca este adevarat sau nu. Deocamdata, nu putem face nici un fel de comentariu, a declarat Gheorghe Popescu, impresarul jucatorului.

Freamat european

Cotidianul La Gazzetta dello Sport: Dupa cum a scris Mail on Sunday, atacantul lui Chelsea, Adrian Mutu, a iesit pozitiv la un test antidoping. Potrivit tabloidului englez, controlul a fost efectuat in urma cu citeva saptamini la centrul de antrenament al echipei Chelsea, in cadrul unei campanii promovate de UK Sport. Legile britanice prevad ca romanul poate cere contraexpertiza .
Agentia Datasport: Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un test antidoping si risca o suspendare de doi ani. Acest lucru este scris de publicatia duminicala Mail on Sunday, potrivit careia controlul a fost efectuat acum citeva saptamini la centrul de antrenament al echipei Chelsea. Mutu poate cere o contraexpertiza. Daca rezultatul pozitiv va fi confirmat la urmatorul test (nu se cunoaste substanta incriminata), atacantul roman risca doi ani de suspendare.
Site-ul sportal.it: Deocamdata este doar un zvon lansat de Mail on Sunday, dar vestea ca Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un test antidoping a stirnit cu siguranta un freamat in fotbalul englez. Atacantul de la Chelsea ar fi avut un rezultat non negativ la un test efectuat in urma cu citeva saptamini la centrul de antrenament al albastrilor, in cadrul unei campanii promovate de UK Sport.

Visul englez s-a facut tandari

Suspiciunea de dopaj e doar ultima, dar si cea mai mare dintre belele care au cazut pe capul lui Adrian Mutu de la transferul in Anglia. Atacantul roman a descins in Insula, in vara lui 2003, din postura de cel mai bun stranier din Serie A. Pretul platit de Chelsea: 23 de milioane de euro.

Aventuri in cascada

Ceea ce parea a fi un urias pas inainte pe plan profesional s-a transformat, pina la urma, intr-un impas din care Mutu nu mai poate iesi. Sotia Alexandra a divortat, luindu-i si copilul, pe Mario. Debutul spectaculos din campionatul englez a fost, mai intii, atenuat de ratarea calificarii la EURO 2004, cu nationala Romaniei. Treptat, fotbalistul si-a pierdut din aplomb si a incheiat sezonul in postura de rezerva la Chelsea. In paralel, viata privata a lui Mutu a continuat sa produca valuri. Ziaristii britanici l-au surprins adesea in cluburile de noapte, in compania unor dive ca Moran Atias (fosta Miss Israel). Presa romaneasca nu s-a lasat mai prejos, descoperind aventuri care mai de care mai picante ale internationalului. Partida de sex cu vedeta porno Laura Andresan , dar si povestile in care s-au pomenit numele unor femei fatale precum Diana Munteanu, Kitty Cepraga si Rocsana Marcu au sporit aura de latin-lover a lui Mutu. Cirdasia cu personaje controversate, gen Nicu Gheara, a contribuit, de asemenea, la deteriorarea imaginii Briliantului.

Razboiul cu Mourinho

Asta-vara a urmat schimbarea antrenorului si, o data cu sosirea portughezului Jose Mourinho, caderea in dizgratie a Briliantului. Pitesteanul a pierdut pina si statutul de rezerva. De la inceputul sezonului, Mutu a jucat doar in doua meciuri: 20 de minute in Crystal Palace-Chelsea (scor 0-2) si 29 de minute in Aston Villa-Chelsea (0-0), fara sa fi marcat vreun gol. Conflictul cu Mourinho s-a acutizat si a atins cote critice in urma cu doua saptamini, cind antrenorul i-a cerut sa nu se prezinte la nationala pentru meciul cu Cehia. Mutu l-a ignorat pe portughez, a venit la lot si a jucat la Praga, alegindu-se cu o amenda de 175.000 de euro (salariul pe doua saptamini). Revenit de la reprezentativa, romanul a avut un nou meci cu Mourinho, nu s-a prezentat la antrenamente si a plecat, cu de la sine putere, intr-un sejur in Italia.
Ieri a explodat ultima dintre bombele care au ruinat cariera fotbalistului, ziarele britanice dezaluind ca Mutu s-ar fi dopat! Aceasta noua lovitura e pe cale sa-l loveasca grav si in plan financiar pe atacant, compania Pepsi intentionind - sustin unele surse - sa rupa contractul de sponsorizare cu fotbalistul. Aceeasi atitudine s-ar putea s-o adopte si Adidas.

Pompi crede ca e o greseala

Pompiliu Popescu, doctorul echipei nationale, a fost luat pe nepregatite de vestea despre Mutu: Nu stiu nimic si nici nu pot sa cred ca Adi a facut asa ceva! N-ar avea nici un motiv! Habar n-am ce s-a intimplat la Chelsea, dar la nationala, unde raspund eu, garantez ca totul e OK. Medicamentele sint verificate si date sub semnatura, iar controalele antidoping sint regulate. La Praga au fost alesi Danciulescu si Flavius Moldovan, iar luna trecuta, cu Macedonia, au dat probe Stoican si Paraschiv. Revenind la ceea ce se intimpla la Chelsea, Pompi a adaugat: La club se pot face controale inopinate. E posibil sa fi survenit o greseala... De exemplu, chiar si daca bei bauturi energizante , gen Red Bull, analizele ies pozitive. Depinde ce substanta se deceleaza. Pedeapsa e mai usoara daca e vorba de diuretice sau alte porcarii, care sint luate accidental si nu ajuta la imbunatatirea performantelor. Altfel stau lucrurile daca apar anabolizante.

Avertismentul psihiatrului

Evenimentele de ieri tind sa-i dea dreptate reputatului medic psihiatru Florin Tudose, cel care avertiza, intr-un interviu acordat cotidianului nostru la inceputul lunii trecute, ca pe Mutu il paste un mare pericol. Tudose il diagonsticase pe fotbalist cu personalitate adictiva: Trebuie sa aiba grija, sa nu apuce pe urmele lui Maradona! Sint multe similitudini intre cazuri. Amindoi sint mari fotbalisti, provin din tari foarte sarace si sint idolatrizati de popor, care tinde sa le ierte orice! Maradona n-a avut pe nimeni linga el, sa-l readuca la realitate, si a ajuns dependent de droguri. Adi nu e bolnav, dar trebuie sa-si rezolve problemele de personalitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea