Social

#abuz #politie #mustrare

Mustrare scrisa pentru politistul prea zelos

Cazul retinerii tanarului din Targoviste pentru ca a fotografiat o masina de politie parcata intr-o statie de autobuz s-a finalizat. Politistul care l-a luat pe sus pe tanar la sectie fara sa ii explice ce lege a incalcat a primit o " mustrare scrisa".

Ancheta asupra scandalului provocat de retinerea neregulamentara a tanarului a fost finalizata de Politia din Targoviste. Concluzia este doar o mustrare scrisa pentru politist.

Mai jos puteti citi comunicatul de presa integral al biroului de presa al Politiei Romane din Targoviste:

"In cazul domnului A. G., din municipiul Targoviste care, dupa ce a efectuat cateva fotografii ale echipajelor Serviciului Politiei Rutiere, a fost condus la sediul politiei, s-a finalizat cercetarea prealabila fata de agentul de politie implicat.

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita a dispus sanctionarea cu "mustrare scrisa" a politistului implicat, avand in vedere "depasirea atributiilor de serviciu si comportarea necorespunzatoare ce a dus la atingerea onoarei, probitatii profesionale si prestigiului institutiei".

La aplicarea sanctiunii disciplinare s-a avut in vedere activitatea desfasurata, lipsa abaterilor, desistarea in anul 2008 fata de faptele de coruptie si integritatea dovedita de agent la testul de fidelitate efectuat de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

De asemenea, va informam ca, dupa audierea domnului A. G., s-a propus Parchetului de pe langa Judecatoria Targoviste "neinceperea urmaririi penale" pentru infractiunea de "sfidare a organelor judiciare", fapta prevazuta de art. 2721 din Codul Penal .

Urmeaza ca Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita sa continue cercetarile pe marginea plangerii penale depuse de catre acesta.

Incidentul si comportamentul politistului sunt regretabile si, asa cum i s-a explicat si domnului A. G., acest caz nu caracterizeaza politia damboviteana
."

Citeste si:

Abuz flagrant al Politiei Romane

Urmareste clipul video filmat de tanarul retinut de politisti:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea