Social

Munaf - in programul de protejare a martorilor

Omul de afaceri cu cetatenie romano-irakiana Muhammad-Munaf ar putea scapa basma curata din dosarul de terorism documentat in ultima jumatate de an de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.





La propunerea anchetatorilor, Munaf ar putea intra in programul protectie a martorilor, sub motivatia comportamentului sau din timpul cercetarilor si mai ales pentru ca a ajutat la documentarea activitatii infractionale a unor persoane apartinand unor organizatii internationale de criminalitate organizata si de terorism, intr-un dosar care are ca obiect infractiuni ce aduc atingere sigurantei nationale a Romaniei si a Fortei Multinationale din Irak. Si nu doar de gruparile cu care a negociat rapirea celor trei ziaristi in Irak se teme Munaf, ci si de "fratele sau de cruce", Omar Hayssam .

In rechizitoriul trimis Curtii de Apel Bucuresti, au fost consemnate amenintarile sub care Munaf pretinde ca a actionat pentru organizarea rapirii in Iark. El a sustinut in fata anchetatorilor ca dupa ce prosperul Hayssam i-a cedat, in noiembrie 2004, sase dintre firmele sale, sirianul a facut presiuni pentru trecerea societatilor ca investitii americane si inregistrarea lor la Camera de Comert Romano-Americana, dovedindu-si influenta pe langa atasatul comercial al Ambasadei Americane, John Rogers. In declaratiile lui Munaf s-au mai consemnat amenintarile cu inchisoarea si chiar cu moartea primite de la Hayssam pentru a pune pe picioare planul rapirii in Irak. Munaf va fi judecat in lipsa in acest dosar, pentru ca a fost retinut de autoritatile americane imediat dupa eliberarea din captivitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea