Social

Multi dintre baronii locali au fost realesi in ciuda votului uninominal

Baronii locali s-au dovedit rezistenti la votul uninominal. Multi dintre acestia au fost reconfirmati in functie la scrutinul de la 1 iunie.

Alegerea presedintilor de consilii judetene prin vot uninominal i-a reconfirmat pe multi dintre baronii locali. Uninominalul i-a dezavantajat totusi pe social-democrati, care in 2004 au obtinut, prin negocieri politice , 19 presedinti de consilii judetene, mult mai multi decat la scrutinul de duminica.

Baronii PSD ramasi pe posturi sunt Constantin Contac , care a castigat judetul Botosani, Nicusor Constantinescu la Constanta, Marian Oprisan, castigator la Vrancea, Liviu Dragnea la Teleorman, Mircea Cosma la Prahova si omul lui Viorel Hrebenciuc, Dragos Benea la Bacau.

PSD a pierdut in trei fiefuri traditionale din Moldova: Suceava, Botosani si Neamt. O alta infrangere grea a fost cea din Dambovita. Candidatul PSD a fost invins de reprezentantul PD-L, Florin Popescu. PSD a pierdut controlul si in alte doua judete unde, traditional, obtinea scoruri de 45-50%: Giurgiu si Mehedinti.

Infrangerea social-democratilor in aceste judete a fost atenuata de victoriile din Galati, Valcea, Prahova si Buzau. In aceste locuri, PSD a castigat presedintia consiliilor judetene. Greii PD-L au fost si ei invinsi. Cu exceptia vicelui Gheorghe Flutur, care a castigat presedintia Consiliului Judetean Suceava si a lui

Sorin Frunzaverde, care a castigat in Caras-Severin, celelalte nume grele aruncate de PD-L in lupta cu baronii PSD au pierdut. Radu Berceanu a fost surclasat la Dolj, Cristian Boureanu a fost invins la Arges, iar Cezar Preda a pierdut Buzaul. PD-L domina in Transilvania, Banat si Bucovina, iar PSD, in Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea