Social

#motociclete #smurd # serviciu mobil de urgenta

Motocicletele SMURD, din 13 septembrie pe strazile Bucurestiului

Serviciu Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) a fost dotat cu doua motociclete care urmeaza sa circule pe strazile aglomerate ale Capitalei incepand cu data de 13 septembrie.

Ele vor acorda primul-ajutor cazurilor critice, atunci cand nu mai sunt disponibile ambulante sau in cazul in care acestea nu au acces la pacienti.

Cele doua motociclete sunt echipate cu truse de resuscitare, tub de oxigen, defibrilator si stingator . Pretul unei asemenea motociclete este de 22.000 de euro, iar viteza maxima pe care o poate atinge este de 200 km/h.

"Practic, pacientii nu vor astepta in strada atunci cand nu vor exista ambulante. Ele pot ajunge in 3-4 minute, iar în caz de stop cardiac sau respirator, si 30 de secunde pot face diferenta si salva viata unui om. Paramedicii de pe motociclete acorda primul-ajutor pana cand ajung ambulantele”, a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea