Social

#saltea #pat #alergii #acarieni # pilote #asternuturi de pat

Motivul pentru care expertii ne recomanda sa nu ne facem patul

Specialistii au atentionat ca majoritatea locuintelor sunt gazdele cele mai primitoare pentru acarieni sau alte vietati microscopice care traiesc in asternuturi, de aceea ei recomanda sa trecem peste etapa de a ne mai aranja patul in fiecare dimineata.

Desi pare neverosimil, urmele pe care le lasa acarienii pot produce alergii care ar putea sa ne afecteze grav sanatatea, mai ales ca acestia traiesc si se devolta in saltele si pilote.

Din acest motiv, specialistii spun ca, pentru a evita eventuale boli provocate de secretiile acarienilor, cel mai bine ar fi sa acoperi salteaua si pilota cu un material impermeabil sau sa speli lenjeria cu apa foarte fierbinte, pentru a distruge microbii in totalitate.

Totodata, expertii recomanda sa nu ne mai facem patul dimineata, deoarece acarienii au nevoie de un nivel de umiditate de 50%, iar acest lucru ar favoriza dezvoltarea acestor vietati.

Sursa foto: sanatate.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea