Social

#rusia #rachete #osetia #georgia #razboi #nato

Moscova anunta ca isi va revizui relatiile cu NATO dupa conflictul din Georgia

Moscova isi va revizui relatiile cu Alianta Nord-Atlantica in urma declaratiilor "intolerabile" ale oficialilor NATO privind rolul Rusiei in conflictul dintre Georgia si regiunea rebela Osetia de Sud , a declarat astazi reprezentantul rus la NATO, Dmitri Rogozin, citat de AFP.

Relatiile dintre Rusia si NATO "vor fi revizuite, pentru ca declaratiile secretarului general al Aliantei, Jaap de Hoop Scheffer , referitoare la folosirea excesiva a fortei de catre Rusia (...) sunt total intolerabile", a declarat Rogozin pentru cotidianul oficial rus Rosiskaia Gazeta.

"Aceste afirmatii nu sunt serioase, cu atat mai mult cu cat vin din partea unui lider al unei organizatii ca NATO, organizatie care a folosit forta disproportionata impotriva populatiei civile, in special in cadrul conflictului din , in 1999", a adaugat el.

Tarile NATO au condamnat marti folosirea "disproportionata" a fortei de catre armata rusa impotriva trupelor georgiene, in cadrul conflictului din Osetia de Sud. "Folosirea excesiva, disproportionata a fortei de catre Rusia fost condamnata si deplansa de catre Consiliul "Atlanticului de Nord, din care face parte reprezentantii tarilor membre NATO, a declarat secretarul general al Aliantei, Jaap de Hoop Scheffer.

Reuniunea extraordinara NATO-Rusia privind conflictul din Georgia, care urma sa aiba loc marti, 12 august, a fost anulata, deoarece americanii nu au participat la intalnirea pregatitoare.

Tbilisi a lansat in 8 august o ofensiva militara in republica separatista Osetia de Sud, autoproclamata, pentru a o aduce sunt control georgian.

Operatiunea a esuat dupa interventia Rusiei, care a trimis trupe, tancuri si avioane in regiunea rebela, pentru a apara cetatenii rusi din zona. Majoritatea osetilor au pasapoarte ruse.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea