Social

#nostalgici mormant ceausescu #sotii ceausescu mormant

Mormantul sotilor Ceausescu, vizitat de zeci de nostalgici

Aproximativ 40 de persoane au venit, joi, la Cimitirul Ghencea din Capitala, pentru a aprinde lumanari si pentru a depune coroane de flori la mormintele cuplului Ceausescu , la 19 ani de la executia fostilor dictatori. Oamenii au vorbit despre meritele fostului acestora si au sustinut ilegalitatea procesului, transmite Realitatea TV.

"Procesul lui Ceusescu de la Targoviste din ziua de Craciun a fost ilegal. Un presedinte in functie nu se poate da jos decat de Marea Adunare Nationala, cum era atunci", sustine un nostalgic . "Eu nu l-am iubit, dar l-am respectat, pentru ca a dat paine la toti oamenii din tara romaneasca. (...) Cu el nu existau someri", spune un alt participant.

S-a spus ca trupurile celor doi dictatori nu ar fi fost inmormantate in locul unde figureaza scriptic. Zoia, fiica celor doi, a cerut instantei deshumarea parintilor sai. Dupa ani de procese, Curtea de Apel Bucuresti a dat, la mijlocul acestui an, o decizie definitiva : Ministerul Apararii va trebui sa dovedeasca prin orice mijloace ca sotii Ceausescu sunt ingropati in cimitirul Ghencea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea