Social

#barbati #morcov #studiu morcovi #studiu fertilitate #studiu calitatea spermei

Morcovii, legume-minune pentru barbati. Iata ce efecte surprinzatoare au acestia

Barbatii care consuma morcovi sunt mult mai fertili, deoarece aceste legume ajuta semnificativ la imbunatatirea calitatii spermei, arata un studiu realizat de curand de cercetatorii americani.

Conform cercetarii, morcovii au un efect extrem de benefic asupra motilitatii, capacitatea de miscare a spermatozoizilor.

De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca morcovii sunt cele mai bune legume in acest sens, insa spun ca fructele sau legumele de culoare galbena si portocalie ajuta, in general, la ameliorarea calitatii spermei.

Se pare ca acest lucru se datoreaza pigmentilor care dau culoare acestor legume, numiti carotenoide, care se transforma ulterior in organism in antioxidanti care ajuta la mentinerea sanatatii.

Totodata, cartofii dulci, dar si pepenele galben ajuta la cresterea cantitatii spermei, insa morcovii imbunatatesc calitatea spermei intre 6,5 si 8 procente, potrivit unui studiu publicat in revista "Fertility and Sterility".

Aceste studii numeroase vin in urma numeroaselor analize ce au aratat o scadere semnificativa a calitatii spermei in tarile occidentale, numarul mediu de spermatozoizi scanzand chiar la jumatate.

Sursa foto: parentdish.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea