Social

Moratti: "Ne-am grabit cand i-am dat drumul lui Mutu"

Managerul general al clubului italian de fotbal Internazionale Milano, Massimo Moratti, a declarat miercuri, cu prilejul anuntarii parteneriatului dintre Inter si UniCredit Romania in cadrul proiectului InterCampus, ca gruparea "nerazzura" s-a grabit cand i-a dat drumul sa plece atacantului roman Adrian Mutu.

"La Milano avem un public care cere mult si de aceea nu am putut avea mai multa rabdare cu Mutu. Am gresit nu cand l-am dat la Verona , ci cand am renuntat la coproprietate ", a declarat Moretti despre internationalul roman, aflat acum la Chelsea.

Mutu s-a transferat la Inter in iarna 1999-2000, de la Dinamo, iar din vara lui 2000 a fost imprumutat la Hellas Verona, dupa 10 jocuri (nici un gol) sub tricoul lui Inter. La Verona a jucat doua sezoane, marcand 16 goluri in 57 de meciuri. A trecut apoi la Parma, pentru un an (18 goluri in 31 de meciuri); iar din vara acestui an joaca pentru Chelsea.

Moretti a vorbit si despre Cristian Chivu, capitanul nationalei Romaniei, care a fost destul de aproape de un transfer la Inter: "L-am urmarit mult timp pe Chivu si l-am dorit foarte tare la Milano, dar nu ne-am asteptat ca AS Roma sa fie in stare sa-l transfere. Pentru acest lucru felicit clubul roman."

Oficialul milanez a afirmat ca patronul lui Inter, Massimo Moratti, este bun prieten cu Mircea Lucescu, antrenorul roman care a activat cateva luni la Inter: "In general nu avem incredere si rabdare cu antrenorii, nu numai cu Lucescu. Nici in Marcello Lippi nu am avut si in sezonul urmator, dupa ce a plecat de la Inter, a castigat titlul cu Juventus. Inter nu castiga titlul de multi ani, iar acest lucru cauzeaza numeroase schimbari de antrenori la echipa noastra. Oricum, Lucescu ramane unul dintre cei mai apreciati tehnicieni de catre Massimo Moratti, fiind un om onest si foarte capabil".

Internationalul italian Francesco Coco a declarat ca ii place mai mult Chivu, decat Mutu, dar asta pentru ca este fundas, ca si el, iar aparatorii sunt mai putin apreciati decat atacantii: "Imi place foarte mult Chivu, pentru inteligenta sa tactica si pentru calmul sau, dar fara a-i minimaliza valoarea lui Mutu. Totusi, sper ca Paolo Maldini (Milan) sa castige ` Balonul de Aur `, nu Pavel Nedved (Juventus), pentru a-i pune in valoare si pe fundasi".

Coco a vorbit si despre meciul amical dintre nationalele Italiei si Romaniei, de duminica, de la Ancona: "Este un meci interesant, fara presiunea rezultatului, astfel ca va fi mai spectaculos. Sunt doua nationale care joaca un fotbal de un nivel foarte bun". Coco a venit marti seara in Romania si a plecat astaza (miercuri), la ora 14,00, pentru ca la 16,30 trebuia sa fie prezent la antrenament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea