Social

Monopol rusesc pe gheata

Cu trei saptamini inaintea Olimpiadei de iarna, Rusia a cistigat tot ce se putea la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Lyon.

Moscova nu crede in lacrimi atunci cind este vorba de patinaj artistic, Rusia dovedind inca o data ca este invincibila in acest sport. Tara care ofera cei mai buni performeri din patinajul artistic a scris istorie prin reprezentantii ei si in Sala Sporturilor din Lyon, realizind pentru a sasea oara Marele Slem. Desi, din cauza unei raceli puternice, evolutia lui a stat sub semnul intrebarii pina in ultima clipa, tarul ghetii, Evgheni Plusenko , patinind pe o noua orchestratie a piesei Nasul a lui Nino Rota, a cistigat cel de-al cincilea titlu european din cariera. Triplul campion mondial, rezistind presiunii publicului francez, l-a devansat pe elvetianul Stephane Lambiel , care si-a trecut in palmares prima medalie europeana, si pe reprezentantul tarii-gazda, Brian Joubert, detinatorul titlului in 2004. Reprezentantul Romaniei, Gheorghe Chiper, care a concurat in premiera pentru patinajul autohton in prima grupa valorica, a ratat programul liber si a terminat pe locul noua.

Cu o evolutie buna in programul scurt, elevul Sandrei Schar nu a reusit sa-si egaleze cea mai buna clasare din palmares, locul 8 obtinut anul trecut. Adrian Matei, al doilea reprezentant tricolor, a ratat calificarea in finala. N-a fost programul cel mai bun. Nu mai conteaza daca sint dezamagit, trebuie sa acceptam situatia. Locul 9 este bun, desi ar fi putut fi mult mai bine, a afirmat Chiper, care se afla pe locul sase dupa programul scurt. Patinatorul considera ca a avut o presiune suplimentara asupra sa, concurind in ultima grupa la programul liber: Am facut greseli simple, am executat trei sarituri duble in loc de triple, nu prea mai e mult de spus. Nu conteaza ca si ceilalti patinatori dinaintea mea au ratat, important este ce am facut eu, am patinat cu greseli.

In proba de dans, pentru al treilea an consecutiv, Tatiana Navka si Roman Kostomarov ( foto ) au luat aurul, locul doi fiind ocupat de ucrainenii Elena Grushina si Ruslan Goncharov, in timp ce bronzul a revenit lituanienilor Margarita Drobiazko si Povilas Vanagas.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea