Social

Monica Macovei, somata sa dea explicatii in fata Parlamentului in cazul casei parintilor ei

Ministrul justitiei, Monica Macovei , va fi somata sa se prezinte la comisia parlamentara de cercetare a abuzurilor pentru a justifica modul in care parintii ei au intrat in posesia unui imobil nationalizat. Informatia a fost oferita de secretarul Camerei Deputatilor, pesedistul Victor Ponta, ca demers initiat de grupul parlamentar PSD din aceasta Camera. "Facem o sesizare si trebuie sa se prezinte la Comisia de abuzuri, pentru a da lamuriri privind implicarea personala a domniei sale in ilegalitatile comise la ICCJ, referitoare la dosarul parintilor sai", a sustinut Ponta.

Deputatul PSD spune ca nu este suficienta, pentru bunul mers al luptei impotriva coruptiei, concluzia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, conform careia trebuie sanctionati judecatorii care au decis in cazul Macovei. Monica Macovei nu poate fi absolvita macar moral de vina: cei care au facut demersuri pentru a intra ilegal in posesia unui apartament sunt propriii ei parinti, nu niste straini de pe strada. Secretarul Camerei Deputatilor crede ca simpla audiere a ministresei la Consiliul Superior al Magistraturii nu poate rezolva problema: CSM nu poate trage la raspundere un ministru. Acesta raspunde doar in fata Parlamentului si este de datoria forului legislativ sa se pronunte fata de prestatia unui membru al Executivului.

Departamentul National Anticoruptie a declansat, saptamana trecuta, verificari in privinta modului in care parintii ministrului justitiei, Monica Macovei, au obtinut apartamentul in care locuiesc intr-un imobil din sectorul 2 al Capitalei, ca urmare a unei decizii a instantei supreme.

DNA s-a autosesizat in privinta modului in care judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au solutionat dosarul privind revendicarea unui apartament dintr-o casa nationalizata de catre parintii ministrului. In plus, si Consiliul Superior al Magistraturii a declansat verificari privind fapte care intra sub incidenta actiunilor disciplinare ale magistratilor instantei supreme, inspectorii Consiliului urmand sa faca publice concluziile la care au ajuns.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea