Social

#monica macovei #elena basescu #eba #candidatura #top

Monica Macovei, pe locul 6 al topului celor mai proaste candidaturi pentru Parlamentul European

Monica Macovei , in topul celor mai proaste candidaturi pentru Parlamentul European. Partidul Socialistilor Europeni a publicat astazi o lista cu cele mai proaste 12 candidaturi pentru alegerile europene, in top figurand si premierul italian Silvio Berlusconi.

Monica Macovei se afla pe locul al saselea in clasamentul alcatuit de socialistii europeni datorita mandatului controversat pe care aceasta l-a avut ca ministru al Justitiei din tara. In plus, aceasta clasare la jumatatea topului se datoreaza si faptului ca fostul ministru si-a criticat tara de fiecare data cand a avut ocazia. “Ea foloseste evenimentele externe ca o oportunitate de a-si critica tara si de a califica ca si corupti politicienii opozanti", se arata in documentul socialistilor europeni, citat de Evenimentul Zilei.

Mai mult socialistii ii contesta lui Mcovei si titlul de "Femeia Europei" in 2008, premiu pe care aceasta l-a primit de la popularii europeni, pentru meritele in reforma justitiei. In schimb cunoscuta publicatie Eurobserver a notat faptul ca fostul ministru al justitiei Monica Macovei este una dintre personalitatile feminine cu recomandari puternice in combaterea coruptiei care se straduiesc sa fie alese in Parlamentul European, in mijlocul unei campanii electorale care in unele tari are in centru farse, scandaluri si populisme, dupa cum noteaza EVZ.

Nici fiica presedintelui nu a scapat de ochii presei internationale. Elena Basescu sau EBA a intrat in atentia cotidianului austriac Der Standard, care intr-un articol vast aminteste de buzele pline, parul lins si machiajul abundent, noptile petrecute prin cluburi, dar si de relatia Elenei cu Andrei Hrebenciuc , "fiul unui rival politic al tatalui ei".

In plus, austriecii mentioneaza ca EBA si-ar fi "cosmetizat" CV-ul sustinand ca a studiat doi ani in SUA si ar fi obtinut o diploma acolo, dar o si acuza de nepotism in doua cazuri: alegerea in postul de secretar general al organizatiei de tineret PD-L si momentul cand Alina Mungiu Pippidi a refuzat sa participe pe listele PD-L pentru europarlamentare. Jurnalistii nu sunt insa primii care scriu despre mezina familiei Basescu. Anterior, ziarele din Franta si Germania au scris articole despre ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea