Social

#monica ridzi #ministru #tineret #ziua tineretului #bani #dna #sesizare #nicolae nemirschi #contracte

Monica Iacob Ridzi si Nicolae Nemirschi, fata in fata cu Comisiile de ancheta

Monica Iacob Ridzi se confrunta astazi cu membrii Comisiei parlamentare de ancheta care a fost alcatuita in cazul sau. Tot astazi s-a intrunit si Comisia de ancheta constituita in cazul ministrului Nemirschi.

Zi agitata la Parlament, unde comisiile parlamentare de ancheta in cazurile celor doi ministri ai Cabinetului Boc se intrunesc astazi pentru a-i audia pe Monica Iacob Ridzi si Nicolae Nemirschi. Ministrul Tineretului, Monica Ridzi, este asteptata la Comisie la ora 15.00, la discutii referitoare la contractele derulate de Ministerul Tineretului si Sportului cu ocazia "Zilei Tineretului".

Potrivit lui Bogdan Olteanu , in caz de neprezentare, Ridzi risca sanctiuni, care pot fi de ordin disciplinar sau de ordin penal, insa intai trece prin comisiile parlamentare. "Cererea de urmarire penala in cazul Monica Iacob Ridzi urmeaza sa fie transmisa Comisiei de ancheta si, mai apoi, comisiei juridice, urmand ca aceasta comisie juridica sa inceapa sa lucreze pe raport imediat ce comisia de ancheta isi finalizeaza raportul sau activitatea comisiei de ancheta inceteaza", a explicat Olteanu, citat de Realitatea TV.

Monica Iacob Ridzi a cerut incetarea activitatii Comisiei parlamentare de ancheta in ceea ce priveste contractele derulate pentru "Ziua Tineretului", dupa ce DNA a anuntat ca cerceteaza deja cauza. Raspunsul pe care l-a primit insa din partea Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost acela ca in acest caz singura cale de comunicare si decizie ete pe filiera procurorului general Codruta Kovesi, care nu a trimis nici o informare in acest sens. De aceea Comisia de ancheta va continua sa lucreze pana cand va fi primita o astfel de informare.

Tot astazi are loc si prima intrunire a comisiei de ancheta in cazul ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. Acesta va fi audiat in perioada urmatoare, ocazie cu care va trebui sa explice acuzele de atribuire a unor contracte fara licitatie. In plus, potrivit Realitatea TV, intr-un alt dosar, Agentia Nationala de Integritate a cerut deja Parchetului anchetarea lui Nemirschi pentru fals in declaratia de avere.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea