Social

Mona Musca se intoarce la locul faptei: politica

Desi s-a izolat de mai bine de un an, Mona Musca e gata sa iasa din umbra si sa-si anunte candidatura la Senat in colegiul uninominal Prahova, sustin surse din conducerea PD-L.

Fosta liberal-democrata pastreaza legatura cu colegii apropiati din fostul PLD, carora le-a dezvaluit intentiile sale de a candida. De altfel si in septembrie 2007, Cotidianul a relatat despre o posibila revenire a Monei Musca pe scena politica, dupa introducerea votului uninominal, anuntata la acea vreme de Valeriu Stoica. Acesta spunea ca Mona Musca isi doreste o confruntare directa cu electoratul.  

In ciuda schimbarilor prin care au trecut liberal-democratii din septembrie 2007 si pina azi (fuziunea prin absorbtie cu PD, intrarea in Parlamentul European), pozitia liderilor fata de Mona Musca nu s-a schimbat. Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele PD-L, a declarat pentru Cotidianul ca „partidul o va sustine pe doamna Musca daca va dori sa candideze. In peisajul politic de astazi se simte lipsa doamnei Musca“. La rindul lui, Gabriel Sandu, vicepresedinte PD-L, spune ca a pastrat legatura cu colega sa si ca „ar fi o onoare pentru noi ca doamna Musca sa candideze la Senat in Colegiul uninominal Prahova“. Si Valeriu Stoica sustine ca vorbeste des cu Mona Musca, insa recent nu a mai abordat cu ea subiectul revenirii in politica.

Daca fostii colegi de PLD se declara gata sa-i ofere sprijin politic, democratii lui Emil Boc sint mai rezervati. „Nu am avut nici o discutie cu dinsa de cind a demisionat din Parlament. Nu ne-a contactat de nici un fel in acest sens“, afirma presedintele PD-L. Intrebat daca totusi partidul i-ar da girul Monei Musca la alegerile parlamentare, Boc spune ca „deocamdata nu pot sa comentez“. Elena Udrea, secretarul executiv al formatiunii, spune ca n-a auzit nimic despre revenirea Monei Musca. „De cind s-a infiintat PD-L, nu s-a discutat nimic in sedinte despre doamna Musca“, adauga Udrea.

De cind s-a retras din viata publica , Mona Musca a calatorit in Statele Unite, Germania si Ungaria, acolo unde are rude, spun apropiatii sai. Ea a demisionat din Parlament si din PLD pe 7 martie 2007, din cauza deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a hotarit ca a facut politie politica. Asta, dupa ce in vara anului trecut, CNSAS daduse acelasi verdict. Musca este invinuita ca pe vremea cind era asistent universitar la Timisoara a semnat angajamente cu Securitatea sub pseudonimul „Dana“. Totusi, Musca s-a bucurat de increderea romanilor, chiar si dupa primirea verdictului de politie politica. In septembrie anul trecut, ea figura pe locul patru la capitolul „incredere multa“, cu 30%, dupa Basescu, Gigi Becali si Sorin Oprescu, dar in fata lui Stolojan, Boc, Geoana si a lui Tariceanu.

 

Mona Musca nu neaga dar face scandal

Am incercat zadarnic sa o contactam pe Mona Musca in cursul zilei de ieri ca si in cursul zilei de vineri, inclusiv prin SMS-uri in care i-am comunicat ca vom publica un material despre candidatura sa la Parlament. Luni seara, la ora 20:10, adica dupa inchiderea editiei, Mona Musca ne-a comunicat tot prin SMS urmatoarele: “Nu am declarat nimanui nicicind, de cind am demisionat din Parlament, ca ma intorc in politica. Mona Musca, cu multumiri pentru mesaj”.

Dupa ce am aflat ca acest SMS a fost transmis de expeditoare intregii prese, am incercat din nou s-o contactam telefonic, de data aceasta cu succes. La insistentele noastre repetate de a raspunde cu Da sau Nu la intrebarea “Candidati la viitoarele alegeri locale sau la parlamentare?”, Mona Musca a refuzat sa raspunda. “Nu am mai multe de declarat decit ce am spus in mesaj. Nu stiu ce fac in viitor, la anul sau peste zece ani, dar este treaba mea”

Mentionam ca in cursul zilei de ieri am sunat la numarul Monei Musca de patru ori si am transmis doua mesaje, cu rugamintea de a raspunde urgent, presati fiind de ora inchiderii editiei. Explicatia oferita de ea in convorbirea de aseara a fost ca “nu este obligata sa stea langa telefon”.

Pentru mai multe stiri despre vedete si mondenitati aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri mondene Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea