Social

#mona musca #parlament #pd-l

Mona Musca isi pregateste revenirea in Parlament

„ Pinalti “ i-a rezervat lui Musca un colegiu electoral in judetul Neamt. Musca e in „silenzio stampa“.

Din ce in ce mai multi lideri ai PD-L pregatesc terenul pentru revenirea pe scena politica a Monei Musca. Presedintele organizatiei Neamt a partidului, Gheorghe Stefan , este ultimul dintr-un sir de sustinatori ai acesteia care a si inclus-o pe lista candidatilor la alegerile parlamentare din toamna.

La sfarsitul saptamanii trecute, el a anuntat chiar ca a convins-o in proportie de 60 la suta pe Musca sa participe la scrutin, intr-un colegiu electoral in judetul Neamt. „Eu am trecut-o pe lista posibililor candidati la aceste alegeri, iar membrii biroului de la Neamt nu au avut nimic de obiectat. In proportie de 60 la suta este lamurita, dar are cateva rezerve nejustificate peste care trebuie sa treaca“, a declarat Gheorghe Stefan.

Din partea fostului deputat, lamuririle se lasa, in continuare, asteptate. Consiliera Monei Musca, Diana Nitulescu, ne-a precizat, ieri, ca aceasta se afla in „silenzio stampa“. „Mona, in continuare, nu vorbeste cu presa. Este in silenzio stampa“, a spus Nitulescu.  

PD-L: „Suntem ferm hotarati sa avem candidati fara pata“

Intre timp, in PD-L par sa se fi creat doua tabere in privinta candidaturii lui Musca pentru un nou mandat de parlamentar. Fostii liberali, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, insista pentru inscrierea acesteia la alegeri. „Vom starui si vom vedea daca va accepta sa candideze“, declara Stoica la momentul adoptarii legii votului uninominal, apreciind ca participarea fostului deputat la alegeri este „absolut necesara“. La randul sau, Stolojan a afirmat, in mai multe randuri, ca va sustine „cu convingere“ revenirea Monei Musca.

De partea cealalta se afla liderii fostului Partid Democrat, ei nevazand deloc cu ochi buni intoarcerea lui Musca. Saptamana trecuta, vicepresedintele PD-L, Cezar Preda, anunta ca in randul candidatilor partidului nu vor exista persoane care au avut legaturi cu fosta Securitate, asteptand din partea societatii civile si a mass-media recomandari privind integritatea nominalizatilor acestei formatiuni.

„Nu dorim ca in randul candidatilor PD-L sa fie oameni care sa fie colaboratori ai fostei Securitati, au avut antecedente penale si care nu fac, moral, cinste unei asemenea demnitati. Ne vom mentine pe aceasta linie si nu vom permite, in randul nostru, asemenea oameni. Suntem ferm hotarati sa avem candidati fara pata“, a sustinut Preda.

El a evitat insa sa spuna daca, in aceste conditii, ar fi de acord cu o candidatura a fostului deputat. „ Mona Musca nu si-a exprimat dorinta sa participe la alegeri pe listele PD-L. In momentul in care o va face, vom lua decizia in spiritul principiilor pe care le-am stabilit. Eu nu mi-am pus niciodata problema candidaturii sale si nu m-a interesat niciodata acest subiect“, a afirmat vicepresedintele PD-L.

Revenirii lui Musca se opune vehement si Elena Udrea: „Cred ca solutia pentru doamna Mona Musca este sa candideze eventual ca independent si, apoi, daca electoratul o iarta ca nu a spus adevarul atatia ani, putem sa ne mai gandim“. PD-L isi va anunta candidatii la alegeri pe 11 septembrie. Imediat dupa confirmarea colaborarii cu Securitatea, anul trecut, Mona Musca a demisionat din Camera Deputatilor si din PD-L.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea