Social

# coronaviurs romania #epidemiolog #coronaviurs

Molnar Geza, epidemiolog: "Vom avea doua valuri, dar vom scapa de pandemie"

Epidemiologul Molnar Geza a vorbit in timpul unei emisiuni TV despre pandemia de coronavirus, dar si despre momentul in care   si cum afecteaza aceasta Romania. Acesta sustine ca vom scapa de pandemie pana pe 15 mai.

„Nu se poate sa avem atat putine testari, mai ales sa sarim ba la unul, ba la altul, in sensul ca nu testam decat cazurile simptomatice. As da drumul cel putin pentru investigarea colectivitatilor si iesirea in comunitate inclusiv cu teste rapid, sa faci rost de unde poti, cel putin pentru un triaj preliminar. Daca tot timpul mentin in comunitate sursele potentiale, care nu ma intereseaza pentru ca nu sunt simptomatic, si astept doar sa devina simptomatic, sigur ca vad varful icebergului... M-am asteptat la primele zile din luna aprilie ca sa fie primul varf, urmat de inca o crestere, un al doilea varf dupa un platou, dupa Paste, la 7-10 zile. Din cauza lipsei de testari si a depistarii surselor potentiale de infectie, fara nici o discutie acest varf se repeta. Dupa parerea mea suntem acum pe varf”, a spus Molnar Geza, epidemiolog, la Digi24.

"Daca pastram acest stil si strategie consecvente, atunci putem sa speram ca undeva pana in 15 mai vom scapa de acest ciclu epidemic al pandemiei", a explicat epidemiologul Molnar Geza.

Cat despre vaccinul impotriva coronavirusului, epidemiologul precizeaza: "Fara nicio discutie... nu-l vom avea decat peste vreun an, daca il vom avea".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea