Social

#praga #transformare #cabine telefonice #minibiblioteci

Modul inedit in care pot fi folosite vechile cabine telefonice

Te-ai intrebat vreodata care este rolul vechilor cabine telefonice in contextul dezvoltarii continue a telefoniei mobile?  Doi tineri cehi le-au gasit utilitatea. Ei au decis sa ofere o viata noua vechilor cabine telefonice din Praga prin transformarea lor in minibiblioteci.

Prima dintre minibiblioteci a fost inaugurata in aceasta saptamana intr-un spital din Praga.


Pe rafturile instalate in aceasta cabina vopsita in rosu, pacientii din spitalul IKEM vor putea gasi carti de toate genurile, scrise de autori diversi, de la John Grisham la John Galsworthy.

Monika Serbusova, in varsta de 27 de ani, coautoare a acestui proiect alaturi de un coleg, spune ca s-a inspirat dintr-un proiect similar din Marea Britanie.

Cei doi au obtinut sprijinul unui operator local de telefonie si au amenajat acele biblioteci in miniatura cu ajutorul prietenilor si colegilor lor.

"Varul meu, care urmeaza cursurile unei scoli tehnice, ne-a spus cum sa montam etajerele, bunica mea ne-a adus un sac plin cu carti, aruncate de proprietarii din blocul ei", a spus Monika Serbusova.

Organizatorii dispun pentru acest proiect de 700 de carti pe care le-au primit cadou.

"Planul consta in instalarea la Praga a noua cabine transformate in minibiblioteci, pentru a vedea daca acestea au succes in randul publicului", a declarat Lucie Jungmannova, purtatoare de cuvant a operatorului Telefonica Czech Republic, care administreaza peste 13.000 de cabine telefonice pe teritoriul acestei tari.

 

Sursa foto: culturebox.francetvinfo.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea