Social

#mituri igiena dentara #igiena dentara

Mituri despre igiena dentara si de ce este bine sa ii ascultam pe specialisti

 

Cand vine vorba despre probleme medicale, foarte multe persoane prefera sa creada anumite mituri si sa foloseasca tratamente complet gresite decat sa mearga la medic. Acest lucru poate fi extrem de periculos si de cele mai multe ori porneste de la frica. Indiferent de problema medicala existenta, trebuie sa ne invingem teama si sa mergem la medic pentru un consult si un tratament personalizat si eficient. Acest lucru este valabil si in privinta stomatologiei. Multe persoane aleg sa dea crezare miturilor despre tratamente si despre ingrijirea dentara si din aceasta cauza ajung la stomatolog cand este prea tarziu si dintii nu mai pot fi salvati ori tratamentele sunt extinse si destul de costisitoare.

Primul mit despre igiena dentara este ca periajul curata perfect dintii. Nimic mai neadevarat! Periuta nu poate intra in spatiile interdentare, astfel ca doar 65% din suprafata dentara este curatata. De aceea, multi oameni spun ca se spala pe dinti de doua ori pe zi, insa tot au probleme. Pentru o igiena corecta, este necesar sa folosesti ata dentara si apa de gura in completarea periajului.

Un alt mit legat de igiena dentara este cel care spune ca periuta trebuie sa fie cat mai dura, iar miscarile energice, astfel incat dintii sa poata fi curatati. Este un mit foarte periculos, deoarece pot fi afectate gingiile si in timp, chiar si smaltul. Trebuie sa folosesti o periuta cu dinti moi si miscarile sa fie de la gingie spre dinte, fara a pune presiune prea mare. Placa bacteriana si tartrul se indeparteaza in cabinetul dentar, cu ajutorul unei igienizari profesionale, nu cu o periuta dura.

In ceea ce priveste afectiunile dentare, un mit care provoaca multa suferinta si care pune in pericol dintii spune ca toate cariile dor. Acest mit este fals! In prima faza, cariile ataca smaltul, iar durerea nu este prezenta. O carie doare abia in momentul in care ajunge la dentina si chiar si la nerv. Daca astepti sa te doara un dinte pentru a rezolva caria, afla ca lucrurile se vor complica! O carie trebuie tratata de cand este observata pentru a evita neplaceri!

Sa discutam si despre parodontoza! Multe persoane considera ca aceasta boala afecteaza numai oamenii in varsta sau ca apare obligatoriu la toti oamenii trecuti de o anumita varsta. Fals! Parodontoza poate aparea la orice varsta, nu are legatura cu procesul imbatranirii, ci cu igiena si in unele cazuri cu diverse afectiuni. Parodontoza apare din cauza tartrului care afecteaza structurile ce sustin dintele si astfel, acesta cade. Din fericire, poate fi prevenita prin igiena si prin vizite regulate la medicul stomatolog.

Asadar, cand vine vorba despre igiena si ingrijirea dentara, te sfatuim sa nu dai crezare miturilor si sa vorbesti cu medicul tau stomatolog. Daca nu ai mai fost de ceva timp la un consult, te asteptam la Smile Ambassador, clinica dentara Bucuresti unde poti veni fara teama!

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea